سازمان ملل از قطع نامه نشست بین الافغانی دوحه استقبال کرد
در اعلامیهی هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) که امروز (چهارشنبه، ۱۹ سرطان) منتشر شده، به نقل از آقای یاماموتو گفته شده است: «بحثهای پیشرو برای پایان دادن به جنگ و تأمین صلح در افغانستان ما را به این که صلح میتواند از طریق گفتوگو میان افغانها تأمین شود، خوشبین میسازد.»
یاماموتو همچنان افزوده است بحثهای سازنده و نظریات مشترکی که در بیانیهی مشترک اشتراککنندگان نشست بینالافغانی صلح افغانستان در دوحه وجود داشت، نشان میدهد که بین افغانها زمینههای مشترک و تمایل برای مذاکره به هدف پیشرفت در روند صلح و توقف جنگ وجود دارد.
نشست بین الافغانی در دوحه روز یکشنبه (۱۶سرطان) با حضور ۷۲ اشتراککننده (هیأتی از افغانستان و نمایندگان طالبان) به میزبانی مشترک آلمان و قطر در دوحه برگزار شد.
هدف از این نشست «تعامل و ارتباط مستقیم میان اشتراککنندگان با پیشینه، اعتقادات و نظریات مختلف» خوانده شده است.
این نشست در ساعات پایانی روز دوشنبه (۱۷ سرطان) با نشر یک قطع نامه هشت ماده ای پایان یافت. در این قطعنامه روی کاهش خشونتها، استقرار نظام اسلامی در افغانستان و… توافق شده است.
حکومت افغانستان اما ضمن استقبال و خوشبینی از این دور گفتوگو میان چهرههای سیاسی و اجتماعی افغانستان و گروه طالبان، گفته است که ملاحظاتی نیز در مورد قطعنامهی این نشست دارند.
جمهوری اسلامیبودن نظام، حق آزادی بیان، آزادیهای اجتماعی، امنیت رسانهها و مسألهی انتخابات از موارد مهمی است که حکومت افغانستان میگوید نباید از قلم انداخته شود.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاستجمهوری روز سهشنبه (۱۸ سرطان) در یک نشست خبری در کابل گفت حکومت افغانستان نیز در رابطه به «سوء تعبیر از نظام جمهوری اسلامی افغانستان» و «عدم حمایت و حراست از امنیت رسانهها و آزادی بیان» ملاحظاتی دارد.
آقای صدیقی با استناد به قانون اساسی، تاکید کرد افغانستان دولت جمهوری اسلامی و دین آن اسلام است و هیچ شخص یا گروهی نمیتواند در آن تغییری بیاورد.