سیاستِتیتر یک

رییس اجرایی: داعش در افغانستان شکست خورده است

رئیس اجرایی که در نشست «افراط‌گرایی: درس‌هایی از گذشته» در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در اردن سخن می‌گفت، افزود از نفوذ داعش در افغانستان جلوگیری شده‌است.
در این نشست اشتراک‌کنندگان دلایل و انگیزه‌های افراط‌گرایی، دلایل پیوستن به جریان‌های افراطی و راه‌های مبارزه با این پدیده را از دیدگاه‌های مختلف بررسی کردند.
در نشست مذکور تأکید شد که داعش به عنوان یکی از جریان‌های افراطی خشونت‌گرا که بخش‌هایی از عراق و سوریه را تحت کنترل خود داشت، شکت خورده است؛ اما سوال بنیادی این است که آیا با این شکست، ایدیولوژی داعش نیز شکست خورده است یاخیر؟ 
این در حالی‌ست که به اعتقاد برخی کارشناسان، داعش شاید در میدان جنگ شکست خورده باشد، اما ایدیولوژی این جریان هنوز زنده است؛ چون شکست دادن فکر و اندیشه نیازمند وقت و زمان بیش‌تر می‌باشد.
داکتر عبدالله عبدالله نیز طی سخنانی گفت: «وقتی تحولات در عراق و سوریه شکل می‌‌گرفت ما نگران بودیم. داستان داعش در افغانستان از یک قبیله که در خاک پاکستان زندگی می‌کند آغاز گردید و تعدادی به مرور زمان به این جریان پیوستند. اما بعد از این‌که مردم با سیاست‌های خشن و ظلم و ستم این جریان روبروشدند، در مقابل آنان عکس‌العمل نشان دادند. مردم و حکومت در همکاری با یکدیگر داعش را شکست دادند و اکنون نفوذ آنان در مناطق مشخصی محدود گردیده است.»
رئیس اجرایی در ادامه افزود در افغانستان حکومت و مردم نه تنها با داعش که با طالبان و القاعده به عنوان بستر حمایتی جریان‌های افراطی می‌جنگند و این جنگ تا هنوز ادامه دارد.
رییس اجرایی تأکید کرد که با جریان‌های افراطی باید با اتخاذ برنامه‌های جامع و هدفمند کوتاه‌مدت، میان مدت و درازمدت مبارزه صورت گیرد.

داکتر عبدالله آموزش و پرورش را یکی از راه‌های مناسب مبارزه با افراط‌گرایی دانست تا از مغزشویی و پیوستن اطفال به این جریان‌ها جلوگیری گردد.
رییس اجرایی مبارزه با افراط‌گرایی را کار جمعی شهروندان و گروه‌های مختلف جامعه دانست و نقش علما و رسانه‌ها را در این مبارزه برجسته خواند.
داکتر عبدالله تصریح کرد: «می‌دانیم که شکست دادن ایدیولوژی به وقت و زمان بیش‌تر نیاز دارد؛ اما نفس این‌که داعش در عراق و سوریه شکست خورد و اراضی را از دست داد، یک تحول بزرگ و مثبت است.»
رییس اجرایی در مورد مسوولیت حکومت‌ها در مبارزه با دهشت‌افگنی نیز گفت حکومت‌ها نباید از تروریزم و دهشت‌افگنی به عنوان ابزاری برای تحقق سیاست خارجی استفاده نمایند؛ چنین سیاستی در درازمدت دامن‌گیر کشورهای حامی نیز می‌گردد و باعث ادامه جنگ و خشونت می‌شود.
وی، اقدامات نخست‌وزیر نیوزیلند در مواجه با حملۀ تروریستی به مسجدی در این کشور و شهادت مسلمانان را ستود و از روش و رهبری وی در مبارزه با دهشت‌افگنی به عنوان نمونه و مدل در امر مبارزه با دهشت‌افگنی و جریا‌ن‌های افراطی خشونت‌گرا در سطح بین‌المللی یاد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا