سیاستِتیتر یک

رویدادهای مهم هفته گذشته؛ 13 تَن در چهار انفجار در ولایات مختلف کشته و زخمی شدند

به نقل از پژواک؛ افغانستان تحت حاکمیت امارت اسلامی هفته گذشته نیز شاهد رویداد های ناگواری بود: همانند بیش از سه ماهی که از تسلط دوباره طالبان می گذرد، سقوط اقتصادی و لزوم کمک های بشردوستانه به مردم افغانستان در هفته گذشته نیز از نگرانی های جامعه جهانی بود. دولت های آلمان و اندونزی اعلام کردند سفارت خانه های خود را در کابل بازگشایی می کنند. صندلی افغانستان در سازمان ملل نیز در لیست جنجال ها قرار داشت.

همانند هفته قبلی، هفته گذشته نیز میزان تلفات پایین باقی ماند و در چهار رویداد در ولایات کابل، ننگرهار و کاپیسا هفت نفر کشته و شش تن دیگر زخمی شدند.

از دیگر رویدادهای مهم هفته گذشته باید به «درخواست کمک دو میلیارد دالری یونیسف برای حمایت از کودکان افغان، کمک صد میلیون دالری سازمان صحت جهانی به افغانستان، درخواست گروه بین المللی بحران از امریکا برای آزاد سازی دارایی های بلوکه شده افغانستان، اعلام قطر مبنی بر عدم یک استراتژی مشخص از سوی جهان در قبال افغانستان و اظهارات ترامپ مبنی بر دیوانگی امریکا در رها کردن تجهیزات نظامی حساس در افغانستان» اشاره کرد.

حملات و تلفات

در حوادث خشونت بار جداگانه در ولایات مختلف کشور هفت نفر کشته و شش نفر دیگر زخمی شدند. دو سارق مسلح در درگیری با نیروهای امنیتی  امارت اسلامی در شهر کاپیسا مرکز ولایت کاپیسا کشته و دو دزد دیگر زخمی شدند.

انفجار بمب در غرب کابل(دشت برچی) نیز دو کشته و چهار زخمی بر جای گذاشت. سارقان مسلح همچنین در کابل یک زن و یک کودک را کشتند. در منطقه کامه ولایت ننگرهار نیز یک مرمی سرگردان جان یک کودک را گرفت. مسئولیت انفجارهای دشت برچی را داعش بر عهده گرفت.

این در حالی ست که در هفته گذشته چهار غیرنظامی در انفجارهای مختلف در سراسر کشور کشته و پنج تن دیگر زخمی شده بودند.

بحران اقتصادی افغانستان و کمک های بین المللی

حدود چهار ماه پیش که حکومت جمهوری سقوط کرد و امارت اسلامی جایگزین شد، امریکا نزدیک ده میلیارد دالر از دارایی های افغانستان را بلوکه نمود و برخی تحریم های دیگری نیز بر افغانستان وضع کرد. به دنبال این اقدامات امریکا، افغانستان با بحران شدید اقتصادی روبرو شد و به کمک های فوری نیاز پیدا کرد.

جامعه بین الملل نزدیک به دو میلیارد دالر در قالب کمک های انسانی به افغانستان اختصاص داده و این کمک ها بین نیازمندان در  افغانستان در حال تقسیم شدن است.

در هفته گذشته نیز تاکید بر لزوم کمک های انسانی به افغانستان و آزادی دارایی های بلوکه شده افغانستان صورت گرفت.

چین 4.7 میلیون دالر در قالب کمک های انسانی و سازمان صحی جهانی صد میلیون دالر در قالب کمک به برنامه های صحی در افغانستان تا اواسط سال آینده  اختصاص دادند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل(یونیسف) دویست میلیون دالر از سازمان های کمک کننده برای بهبود اوضاع بد انسانی در افغانستان تقاضا نمود. کمیته بین المللی المپیک نیز پانصد و شصت هزار دالر به ورزشکاران افغانستان اختصاص داد.

سازمان ملل اعلام کرد برای حمایت از کمک های انسانی در افغانستان تمام آژانس های سازمان ملل در این کشور باز است. قطر و ترکیه نیز اعلام کردند در مورد برعهده گرفتن کنترل تکنیکی میدان هوایی کابل مصروف گفت و گو می باشند.

گروه بین المللی بحران گفت فشار اقتصادی بر امارت اسلامی آنها را وادار به تغییر استراتژی خود نمی کند. این گروه از امریکا خواست به تدریج دارایی های بلوکه شده افغانستان را آزاد کند.

مقامات پاکستان نیز ار جامعه بین الملل خواستند برای حمایت از افغانستان و جلوگیری از بحران انسانی اقدامات لازم را انجام دهند. آنها تاکید کردند اعمال تحریم ها بر افغانستان تنها آینده مردم این کشور را به خطر می اندازد.

قطر نیز اعلام کرد ثبات افغانستان برای جهان مهم است و در این راستا جامعه بین الملل و سازمان ملل را به فقدان استراتژی مشخص در قبال افغانستان متهم نمود.

بازگشایی سفارت ها

فرانسه اعلام کرد بازگشایی یک مرکز دیپلماتیک مشترک با اتحادیه اروپا را در کابل بررسی می کند. آلمان نیز اعلام کرد اوایل سال آینده ممکن است دیپلمات های خود را به کابل اعزام کند.

اندونزیا هم اعلام کرد برای پیگیری حمایت های بشری و آموزشی سفارت خود در کابل را بازگشایی می کند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی قبلا سفارت خانه های خود در کابل را بازگشایی کرده بودند و جاپان نیز اعلام کرده بود پس از بررسی های امنیتی سفارت خود در کابل را بازگشایی خواهد نمود.

صندلی افغانستان در سازمان ملل

کمیته ارزیابی سازمان ملل هفته گذشته تصمیم گرفت به امارت اسلامی طالبان اجازه ندهد صندلی افغانستان در سازمان ملل را  اشغال کند. سازمان ملل به غلام محمد اسحاق زی نماینده دولت پیشین افغانستان اجازه داد همچنان این کرسی را در اختیار داشته باشد.  کای هایده، نماینده پیشین سازمان ملل برای افغانستان، گفت اختصاص صندلی در سازمان ملل برای دولت سقوط کرده کابل عاقلانه نیست. وی از جهان خواست با دولت تازه تاسیس طالبان وارد تعامل شود.

امیرخان متقی وزیر امور خارجه طالبان اقدام سازان ملل را نقض حقوق افغان ها دانست و اعلام کرد استفاده از صندلی سازمان ملل برای اعمال فشار تنها اوضاع را پیچیده تر می کند.

این در حالی ست که طالبان سهیل شاهین را به عنوان نماینده حکومت خود برای سازمان ملل تعیین کرده اند.

ترامپ جنرال میلی را دیوانه خطاب کرد

دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین امریکا جنرال مارک میلی، رئیس ستاد کل ارتش امریکا، را دیوانه خطاب کرد و گفت امریکا تجهیزات جنگی مهم و حساس را در افغانستان جا گذاشت.

ترامپ تاکید کرد این تجهیزات نظامی به جا مانده پنجاه میلیون دلار ارزش داشت.

با خروج امریکا از افغانستان مقادیر زیادی از تجهیزات نظامی سبک و سنگین امریکا در افغانستان جا ماند. این تجهیزات اکنون در اختیار امارت اسلامی طالبان قرار گرفته است و البته مقداری هم به کشورهای همسایه از جمله پاکستان قچاق شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا