اجتماعیِتیتر یک

رهبر دینی پاکستانی حامی طالبان افغانستان خواستار انقلاب اسلامی علیه حکومت پاکستان شد

بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان به نظر می رسد روحیه رهبر تندرو پاکستانی را تقویت کرده که به صورت علنی خواستار انقلاب اسلامی علیه حکومت پاکستان شده است.

مولانا عبدالعزیز از رهبران دینی پاکستان و حامی طالبان افغانستان و کسی که به خطبه های هیجان برانگیز مشهور است به تازگی گفته است آمده طالبان کار خدا بوده است.

نیویورک تامیز به نقل از مولانا عبدالعزیز نوشت:«تمام دنیا دیدند که آنها(طالبان) امریکا و قدرت استکباری اش را شکست دادند. پیروزی طالبان به طور حتم تاثیر مثبت روی تلاش ما برای تاسیس و تطبیق قوانین اسلامی در پاکستان داشته است اما پیروزی ما دست خداست.»

این در حالی ست که مدرسه های دینی در پاکستان مدت طولانی ست نقش اصلی در تقویت گروه های شبه نظامی اسلامی داشته اند. تروریست هایی که در این مدارس آموزش می بینند کشورهای همسایه از جمله هند و افغانستان را هدف قرار داده اند.

جنبش طالبان افغان در یک مدرسه آموزش عقاید تندروانه در منطقه مرزی شمال غربی پاکستان پایه ریزی شد و لشکر طیبه، گروه شبه نظامی خشن ضد هند در مدرسه ای در ولایت پنجاب شکل گرفت. اما طالبان پاکستان به عنوان یک گروه خانگی سالهاست که دولت پاکستان را هدف قرار داده و هم اکنون نیز فعال است.

مسجد سرخ در پاکستان عصب مرکزی تبلیغات افراطی اسلامی ست و به سنگر سرکشی اسلامی معروف است.

در سال 2007، مسجد سرخ و مدرسه مجاورش نیروهای امنیتی پاکستان با شبه نظامیان در داخل مجموع درگیری نظامی پیدا کرد.

از آن زمان به بعد مولانا عزیز با چندین اتهام جنایی روبرو شد اما هرگز محکوم نگردید.

از ماه گذشته به بعد، مولانا عزیز و طرفدارانش بیرق سفید طالبان را بارها و بارها بر بام مدرسه جمیا حفصه برافراشته است و از دستورات دولتی سرپیچی کرده است. در هجده سپتامبر برای سومین بار و در میان هشدارهای افزاینده باشندگان منطقه مجاور منطقه را محاصره کرد. طلبه های دینی بر پشت با مدرسه رفتند و شعارهای ضد دولتی سر دادند.

مقامات پاکستان ترس دارند تسلط طالبان بر افغانستان سبب تقویت چنین تندروهایی گشته به فکر راه اندازی یک جنگ مقدس دیگر در خانه بیفتند.

مولانا عزیز ما تاکنون نگفته چه اقداماتی او و طرفدارانش ممکن است در شرایط کنونی روی دست گیرند اما آنچه روشن است تلاش هایشان برای تطبیق قوانین اسلامی در پاکستان را ادامه خواهند داد. در گذشته او خواستار انقلاب اسلامی علیه دولت پاکستان شده بود. برخی ها معتقدند نصب پرچم طالبان و جنجال های پیرامون آن در اصل چانه زنی این گروه با دولت پاکستان می باشد چون هر دو طرف در حال حاضر منتظر اتفاقاتی ست که قرار است در آینده در کابل بیفتد.

بسیاری از مردم در پاکستان دیدگاه هایشان را تایید نمی کنند. یک عالم دینی اما به شرطی که نامش افشا نشود گفت مولانا عزیز صادق است.

وی افزود مولانا عزیز از فرصت و موقعیتش در پایتخت بهره برداری می کند. حکومت نمی تواند این گروه را کنترل کند. دولت اما می بایست از دیگر گروه های هم فکر بخواهد موضوع را مدیریت کند. در سال های اخیر دیگر طلبه های مدرسه نقش تطبیق کنندگان اخلاق را بازی کرده به مراکز موسیقی حمله کرده اند و زنان خیابانی مشکوک به فاحشه گری را ربوده اند.

قاضی همان طور که به یک گزارشگر در محوطه اشاره می کرد گفت ما همه سربازان خدا هستیم. صدای تلاوت قرآن از کلاس های درس نیمه روشن شنیده می شد جائیکه دخترانی از تمام سنین با سرهای پوشیده با حجاب روی میزهای کوتاه خم شده بودند و قرآن حفظ می کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا