سیاستِتیتر یک

رئیس جمهور با مولانا سمیع الحق مشهور به پدر طالبان، تلفنی گفتگو کرد

داون پاکستان نوشته است که این مکالمه تلفنی در مدرسه «دارالعلوم حقانیه» در آکورا ختاک پاکستان و در حضور عمر زاخیوال سفیر افغانستان در پاکستان صورت گرفت.

گفته می شود که این دومین دیدار سفیر کشورمان در پاکستان از مدرسه مولانا سمیع الحق طی دو ماه گذشته می باشد.

منابع آگاه از مدرسه گفته است که مکالمه تلفنی رئیس جمهوری کشور با مولانا سمیع الحق 30 دقیقه طول کشید که در آن، دو طرف در خصوص راه های ممکن برای بازگشت صلح به افغانستان صحبت کردند.

براساس منبع، رئیس جمهوری کشور از مولانا سمیع الحق نه تنها به عنوان یک مربی طالبان یاد کرده، بلکه گفته است که او مورد احترام ملت افغانستان نیز است.

مولانا سمیع الحق نیز به نوبه خود، بر لزوم تامین صلح در افغانستان و پاکستان تاکید کرد، و گفت دولت افغانستان باید نقش فعال تری را در این زمینه ایفا نماید.

او همچنین گفت که دولت و مردم افغانستان باید هر چه زودتر از حضور نیروهای خارجی در کشور خلاص شوند، تا از این رو، فداکارای های بسیاری که مردم افغانستان کرده اند بیهوده نشود.

سمیع الحق افزود که نیروهای خارجی نمی خواهند که در پاکستان و افغانستان صلح وجود داشته باشد.

منبع می افزاید، وی پیشنهاد کرد که حسن نیت می تواند تلخی و رنجش را میان دولت افغانستان و طالبان کاهش دهد.

اما، سفیر کشورمان در پاکستان گفت که رهبران طالبان باید برای مذاکره با دولت افغانستان پا پیش بگذارند.

مولانا سمیع الحق در حال حاضر رئیس دارالعلوم حقانیه واقع در منطقه اکوره ختاک در ایالت خیبرپختونخواه می باشد.

با توجه به محتوا و روش آموزش در این حوزه و همچنین سوابق طلاب آن، به این مدرسه لقب دانشگاه جهاد داده‌ اند. دارالعلوم حقانیه را مولانا عبدالحق در ۲۳ سپتامبر سال ۱۹۴۷ تأسیس کرد.

شهرت این مدرسه مذهبی بیشتر به خاطر پرورش و آموزش اعضای ارشد طالبان است. از جمله این افراد می‌توان به محمد عمر، جلال‌الدین حقانی و اختر محمد منصور اشاره کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا