سیاستِتیتر یک

رئیس اجرایی: استراتژی مقابله با تروریزم برای منطقه یک نیاز فوری ست

داکتر عبدالله رییس اجرایی حکومت وحدت ملی از کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های خواست استراتیژی مقابله با تروریزم را روی دست گیرد.

داکتر عبدالله که امروز شنبه (11 عقرب) در هجدهمین نشست سران حکومت‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگهای در شهر تاشکند ازبکستان سخنرانی می‌کرد، اتخاذ این استراتیژی را نیاز مبرم منطقه خواند.

وی گفت همکاری‌های منطقه‌یی از عناصر کلیدی سیاست خارجی، امنیتی و اقتصادی افغانستان به شمار می‌رود. عبدالله عبدالله افزود:«ما بر این باوریم که با استفاده از همکاری‌های منطقه‌یی و همگرایی نه تنها می‌توانیم به تشخیص و استفادۀ به موقع از فرصت‌ها برای توسعه و پیشرفت در این منطقه‌ی وسیع و ثروت‌مند دست یابیم، بلکه می‌توانیم بر موانع ساختاری غالب شویم و با چالش‌های مشترک در همکاری و تعاون با یکدیگر مقابله کنیم.»

او بیان داشت:« همکاری‌های موفقانۀ منطقه‌یی نه تنها برای توسعۀ اهداف اجتماعی و اقتصادی کشورهای ما مهم اند؛ بلکه باعث تولید سرمایه، تحکیم ثبات و برقراری صلح دایمی می‌گردند. از این منظر، ما به سازمان همکاری‌های شانگهای به عنوان یکی از نهادهای مهم منطقه‌یی برای طرح و تطبیق دیدگاه‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های منطقه‌یی چون تجارت، توسعه‌ی زیرساختارها، مبارزه با موادمخدر و تروریزم نگاه می‌کنیم.»

رییس اجرایی همچنان گفت انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 6 میزان در افغانستان برگزار گردید. مردم افغانستان به رغم چالش‌ها و تهدیدهای طالبان و داعش به خاطر حمایت از مردم‌سالاری و دستاوردهای سالیان اخیر پای صندوق‌های رأی رفتند. برگزاری یک انتخابات شفاف و با اعتبار از خواست‌های اساسی مردم افغانستان است و کمیسیون‌های مستقل انتخابات و شکایات انتخاباتی روی نهایی سازی نتایج کار می‌کنند. حکومت مشروع و برخاسته از رأی پاک مردم گامی است در راه ثبات و دست‌یافتن به صلح در افغانستان.

داکتر عبدالله افزود افغانستان در خط اول مبارزه با تهدید تروریزم فرامرزی و بین‌المللی قرار دارد. نیروهای دفاعی افغانستان با مجموعه‌یی از گروه‌های دهشت‌افگن با پیوندهای منطقه‌یی و بین‌المللی که تهدید مشترک به همه‌ی کشورهای جهان به ویژه کشورهای منطقه است، در حال جنگ می‌باشند. ما جنگ با تروریزم را به همکاری کشورهای منطقه و دیگر دوستان بین‌المللی‌ با قربانی‌های فراوان و هزینه‌های هنگفت مالی و جانی، به پیش می‌بریم.

وی تاکید کرد:”در حالی‌که ما به روندِ صلحِ از طریق گفتگو و مذاکره متعهد هستیم، به این باوریم که منطقه‌ی ما به اتخاذ یک استراتیژی موثر مقابله با دهشت‌افگنی به عنوان یک نیاز فوری برای برخورد با تهدیدهای رُوبَه‌ افزایش دهشت‌افگنی نیاز مبرم دارد. از این جهت، تداوم و گسترش همکاری‌های مشترک کشورهای منطقه و جهان در مبارزه با پدیده‌ی شوم تروریزم و مقابله با تهدیدهای مشترک برخاسته از آن، نیاز مشترک همه ما است”.

رییس اجرایی افزود:”بر این اساس، ما پیشنهاد می‌کنیم تا سازمان همکاری‌های شانگهای اقدامات لازم را برای اتخاذ استراتیژی سازمان برای مقابله با تروریزم و جلوگیری و مهار این پدیده‌ی شوم در منطقه با تعاون و همکاری مشترک و بنیادی روی دست گیرد”.

داکتر عبدالله اظهار داشت تلاش‌ها برای دست‌یافتن به صلح و راه حل سیاسی برای پایان جنگ و خشونت‌ در افغانستان ادامه دارد. مردم افغانستان از تلاش‌هایی‌که به صلح عادلانه، دایمی و با اعتبار منتهی گردد، حمایت می‌کنند. برای دست‌یافتن به صلح باید همه طرف‌ها به خواست و اراده مردم پای‌بند باشند. ما برای تقویت اجماع داخلی در راستای دست‌یافتن به صلح تلاش می‌کنیم و امیدواریم با تمام طرف‌های منطقه‌یی و بین‌المللی که از جهت‌یابی صلح در مسیر درست حمایت می‌کنند، به صورت مشترک کار نماییم.

رییس اجرایی همچنان گفت تقویت و رشد همکار‌ی‌ها در بخش تجارت و فعالیت‌های اقتصادی میان اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای و افغانستان، به شمول تطبیق برنامه‌های کلان زیرساختی، ایجاد فضای مناسب برای توسعه‌ی تجارت‌ میان کشورهای عضو از طریق هوا، زمین و قطار می‌تواند به صلح و ثبات در افغانستان و منطقه‌ی سازمان همکار‌های شانگهای کمک نماید.

داکتر عبدالله بیان داشت علاوه بر دیگر سازمان‌های منطقه‌یی، افغانستان از روند قلب آسیا برای همکاری‌های منطقه‌یی نیز استفاده می‌کند. این روند با تمرکز روی شش نقطه‌ی بنیادی می‌خواهد به قضایای مهم منطقه‌یی چون زیرساخت‌ها، تجارت، سرمایه‌گذاری، آموزش و فرهنگ، مدیریت حوادث، مبارزه با مواد مخدر و مقابله با دهشت‌افگنی بپردازد و خوب است که تمام اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای به صورت فعال در روند قلب آسیا اشتراک می‌کنند.

رییس اجرایی در پایان تاکید کرد رفاه منطقه‌ی سازمان همکاری‌های شانگهای به صلح و ثبات در افغانستان پیوند دارد. بنابراین لازم است تا به صورت مشترک و سازنده برای حل چالش‌های مشترک منطقه، در حالی‌که ما برای یافتن راه حل عادلانه و با عزت پایان جنگ تلاش می‌کنیم، کار نماییم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا