بین المللسیاست

دیپلمات پیشین پاکستان: توافق امریکا با طالبان یک معامله بد است

حسین حقانی، سفیر پیشین پاکستان در واشنگتن دی سی می‌گوید توافقنامۀ امریکا با طالبان یک “معاملۀ بد” است و به گفتۀ وی علاوه بر اینکه هر دو طرف معامله از آن تفسیر متفاوت دارند، مشکل پاکستان در این توافق حل نشده است.

آقای حقانی می‌گوید هرچند ایالات متحده این توافق را “معاملۀ صلح” به جهان معرفی کرده است، طالبان آن را “معاملۀ خروج امریکا از افغانستان” می‌دانند، فکر می‌کنند همه را شکست داده اند و اکنون دوباره به قدرت رسیده و خواست‌های شان را عملی می‌کنند.

از سوی دیگر، به گفتۀ این دیپلمات پیشین پاکستانی، پاکستان رویکرد خود را در زمینۀ حمایت از طالبان تغییر نداده است.

او گفت: “پاکستان مانند همیشه انکار می‌کند که بر طالبان نفوذ دارد، اما زمانیکه نمایندگان طالب با امریکا توافق می‌کنند، مقام‌های پاکستانی ادعا می‌کنند که ما طالبان را به میز مذاکره کشاندیم”.

حسین حقانی می‌گوید ایالات متحده باید پاکستان را متقاعد کند که روابط خوب با افغانستان داشته باشد و از حمایت گروه‌های مخرب مانند طالبان که همه در پاکستان مستقر اند، دست بکشد.

نمایندگان ایالات متحده و طالبان به تاریخ ۲۹ فبروری (۱۰ حوت) توافقنامۀ صلح را در قطر امضا کردند که به گفتۀ مقام‌های امریکایی زمینۀ مذاکرات بین الافغانی و خروج کامل قوای خارجی را از افغانستان فراهم کرده می‌تواند.

به گفتۀ حسین حقانی توافقنامۀ امریکا-طالبان از آغاز و تا زمانی که امضا شد معروض به تهدید بوده است، زیرا به گفتۀ وی گروه طالبان بخش کوچکی از جامعۀ افغانستان است و مردم افغانستان آن گروه را نمی‌پذیرد.

این دپلومات پیشین پاکستانی با اشاره به مقاومت در برابر طالبان که در آن زمان گروه‌های مخالف طالبان حمایت امریکا را با خود نداشتند، استدلال می‌کند که اگر طالبان باز هم کوشش کنند که به زور خود را بر مردم افغانستان اعمال کنند، بار دیگر مردم افغانستان “با یا بدون حمایت امریکا” با این گروه خواهند جنگید.

در پی امضای توافقنامه با طالبان، مقام‌های ارشد حکومت ایالات متحده هشدار داده اندکه اگر طالبان از خشونت دست نکشند و به تعهدات شان پابند نمانند، امریکا بدون تردید توافقنامۀ خود را با آن گروه لغو خواهد کرد.

نظامیان امریکایی روز چهارشنبه چهارم مارچ (۱۴ حوت) پس از حملۀ طالبان بر قوای افغان، مواضع جنگجویان طالب را در ولسوالی نهر سراج ولایت هلمند آماج حملات هوایی قرار دادند.

سخنگوی ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان در پی این حملۀ هوایی گفت: “ما به صلح متعهد استیم و همزمان مسوولیت داریم تا از شرکای خود، نظامیان افغان دفاع کنیم. افغان‌ها و امریکا توافقنامه‌ را رعایت کرده اند؛ اما معلوم می‌شود که طالبان قصد مخالفت دارند و خواست مردم را برای صلح نادیده می‌گیرند”.

آقای حقانی با اشاره به این حمله می‌گوید که طالبان در آینده نیز تعهدات خود را با امریکا زیرپا کرده و در آینده نیز شاهد برخوردهای مشابهی خواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا