امنیت و جرایمِتیتر یک

دیده بان پنتاگون: هیچ سوءرفتاری در حمله هوایی اشتباهی آمریکا بر خانواده افغان وجود ندارد

آسوشیتدپرس به نقل از منبعی در پنتاگون گزارش کرده که یک نهاد بازرسی از وزارت دفاع آمریکا در بازبینی تازه ای از حمله اشتباهی هواپیمای بی سرنشین آمریکا بر یک خانواده غیرنظامی افغان در نزدیکی میدان هوایی کابل سه روز پس از حادثه مرگبار حمله گروه داعش به سیل عظیمی از جمعیت، به این نتیجه رسیده که در این حمله هوایی اشتباهی، هیچ سوء رفتار و یا غفلت دیده نشده است و پیشنهاد می گردد که هیچ اقدام انضباطی صورت نگیرد.  

براساس گزارش، این بررسی توسط یک افسر نیروی هوایی آمریکا به نام «سمیع سعید» انجام شده است.

لازم به ذکر است که در تاریخ هفتم سنبله سال جاری (3 روز پس از حمله مرگبار انتحاری مقابل دروازه میدان هوایی کابل) یک هواپیمای بی سرنشین نیروهای آمریکایی به اشتباه یک خانواده غیرنظامی افغان را هدف قرار داد.

در این حادثه دست کم 10 عضو این خانواده به شمول 7 کودک جان خود را از دست دادند. مقام های ارشد آمریکا در ابتدا مدعی بودند که یک عامل انتحاری گروه داعش را هدف قرار داده اند، اما پس از چند روز و به دنبال گزارش های مختلف رسانه ها اعتراف کردند که حمله اشتباها این خانواده غیرنظامی را هدف قرار داده است.

اما در بازبینی جدید گفته شده که هیچ سو رفتار و یا غفلتی در این حمله اشتباهی صورت نگرفته و پیشنهاد می گردد عاملین آن نیز مجازات نگردد.

براساس این بازبینی، که اما هنوز به طور رسمی منتشر نشده، در جریان شناسایی و تایید بمبگذاری چندین مرتبه اختلال در هنگام مخابره پیش آمده بود.

«سمیع سعید» نتیجه گرفته که با وجود تدابیر احتیاطی جهت جلوگیری از هر گونه تلفات غیرنظامیان، این حمله اشتباهی صورت گرفت.  

این افسر نیروی هوایی آمریکا در بازبینی اش گفته که «باید این حمله را در موقعیت سختی که نیروهای آمریکایی قرار داشتند در نظر گرفت؛ 3 روز پس از حادثه حمله به میدان هوایی کابل، نیروهای آمریکایی با حجم زیادی از اطلاعات مواجه بودند که همگی حاکی از تهدیدی قریب الوقوع علیه آنان و غیرنظامیان حاضر در میدان هوایی بود.»

گرچه «سمیع سعید» در بازبینی اش به اختلال در هنگام برقراری ارتباط مخابره در زمان شلیک به هدف اشتباهی اشاره کرده است، اما می گوید که اگر ارتباط دچار اشکال هم نمی شد فقط برخی تردیدهایی را در خصوص شلیک به هدف به وجود می آورد، اما در نهایت این شلیک صورت می گرفت.

او افزوده که نیروهای آمریکایی واقعا به این نتیجه رسیده بودند که آن موتر تویوتا کورولای سفید رنگ یک تهدید قریب الوقوع است و پیش از آنکه به میدان هوایی نزدیک تر گردد باید هدف قرار دهند.

این بازبینی که توسط «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا تایید نیز شده، توصیه های متعددی ارائه کرده است که همگی آنها به فرماندهان نظامی در فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا موسوم به (سنتکام) و فرماندهی عملیات ویژه آمریکا ارسال شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا