ده روز آخر رمضان را آتش بس کنید
شبکه زنان افغان امروز (سه شنبه، ۷ ثور) با نشر اعلامیهای خواستار آتشبس ۱۰ روزه در جریان ماه رمضان شدند.
زنان هدف از این اعلامیه را را بیان نگرانیها و اولویتهای شان درباره روند صلح گفتهاند.
در بخشی از این اعلامیه آمده است «با اعلام خروج نیروهای امریکایی تا ۱۱ سپتامبر و کنفرانس صلحی که قرار است در استانبول ترکیه برگزار شود، تمام دنیا به افغانستان و آینده صلح نامعلوم آن چشم دوخته است».
زنان گفته اند جهت دستیابی به صلح، تمامی گروه های مسلح افغانستان باید آتشبس کنند و با تواضع و حسن نیت، وارد مذاکرات صلح شوند.
در اعلامیه گفته شده که «اگر این فرصت صلح به واقعیت مبدل نگردد، مردم افغانستان و بخصوص زنان بیشترین ضرر را متحمل خواهند شد».
زنان خطاب به طرفهای درگیر جنگ گفتهاند: «اگر میخواهید بدانید در صورت شکست روند صلح، آینده کشورمان چگونه خواهد بود، فقط کافی است تا کشتار، انفجار، به خاکسپاری کشته شدگان و مادران داغداری را که فعلاً همه روزه در اخبار و در جوامع خود شاهد هستیم به یاد بیاوریم. آینده کشور ما نباید همانند وضعیت فعلی آن باشد و این انتخاب به دست تک تک افغان هاست».
آنان افزوده که تأخیر بیشتر در گفتگوهای صلح فرصت بی سابقه صلح در کشور را با مشکل مواجه خواهد ساخت.
زنان از تمامی طرفهای دخیل در روند صلح خواسته از به تأخیر انداختن این روند دست کشیده و برای رسیدن به صلح، صادقانه عمل کنند.
در اعلامیه زنان، ماه رمضان ماه عبادت، بخشش و مصالحه خوانده شده و گفته شده که «زنان افغانستان از گروههای درگیر میخواهند تا سلاحهای خود را به احترام این ماه مبارک بر زمین گذاشته و ۱۰ روز آخر ماه رمضان را آتشبس اعلام کنند». زنان گفته که آتشبس اجازه میدهد تا تمام افغانها در فضایی صلح آمیز از عید فطر تجلیل نموده و نیز سبب اعتماد سازی قبل از گفتگوهای صلح خواهد شد.
پیش از این مقامهای حکومت در آغاز رمضان از خواستند که در این ماه آتشبس کنند؛ اما طالبان در پاسخ گفتند که جنگ در «رمضان ثواب بیشتر دارند».
آتشبس خواست دیرینه حکومت و مردم است که نه تنها طالبان به آن توجه نکرده، بلکه خشونت را نیز افزایش دادهاند.
زنان در ادامه با اشاره با اعلام تاریخ خروج نیروهای خارجی از افغانستان گفته که دیگر هیچ بهانه ای برای تداوم جنگ علیه مردم افغانستان وجود ندارد.
آنان با تاکید بر مشارکت حقیقی شان در روند صلح گفته که برای دستیابی به صلح دوامدار و همه شمول، خواست و اولویت زنان، جوانان، اقلیتها و قربانیان جنگ باید در میز مذاکرات شنیده شود.
شبکه زنان بر حفظ حقوق و دستاوردهای زنان افغان نیز پافشاری کرده و گفته حکومت افغانستان نباید با دستاوردهای دو دهه گذشته بخصوص تساوی حقوق زنان که به سختی حاصل شده است معامله کند.
در اعلامیه زنان آمده است که این قشر برای تساوی حقوق قربانیهای زیادی داده و منصفانه نیست که بیش از نیمی از جمعیت کشور نادیده گرفته شوند. آنان گفته آینده افغانستان با برگشت به گذشته ای که در آن «فرهنگ مردسالاری، تنفر از زن و تفکرات متحجرانه» حاکم بوده ساخته نخواهد شد.