
آقای دانش که امروز سه شنبه به مناسبت روز جهانی گردشگری در کابل سخنرانی می کرد گفت که باید به صنعت گردشگری به دید اقتصادی و درآمدزا نگاه و روی ان سرمایه گذاری کرد.
معاون رئیس جمهوری می گوید که به هر اندازه ای که در صنعت گردشگری سرمایه گذاری کنیم، ده برابر ان عواید کسب می کنیم. او همچنین رشد گردشگری را اعتباری برای فرهنگ و هویت مردم افغانستان عنوان کرد.
معاون رئیس جمهوری همچنین گفت که باید به توریزم داخلی شود. او افزود، متأسفانه سال های جنگ و وحشت و ناامنی در افغانستان سبب شد که در میان باشندگان ولایات مختلف ما فاصله ایجاد گردد و در میان اقوام و گروه های مختلف اجتماعی ما رفت و آمد و دادوستد کم شود و این حالت به طور طبیعی باعث شده که اقوام و مناطق مختلف ما با فرهنگ و سنت ها و عنعنات و رسم و رواج همدیگر کمتر آشنا باشند.
وی اضافه کرد، این فاصله و عدم آشنایی، از نگاه سیاسی و اجتماعی و امنیتی، خطراتی را هم در پی دارد و بر همدلی و وحدت ملی ما هم تأثیر منفی می گذارد.
آقای دانش گفت: ما می توانیم این معضل اجتماعی را با تقویت توریزم داخلی حل کنیم. بیایید همه ما مخصوصا وزارت های اطلاعات و فرهنگ، معارف، تحصیلات عالی، سرحدات، اقوام و قبایل، ریاست ارگان های محلی و ادارات دیگر با کمک سکتور خصوصی، دست به دست هم بدهند سالانه چندین تور فرهنگی و سیاحتی تنظیم کنند و گروه هایی از جوانان اقوام مختلف را به مناطق مختلف شرق و غرب و شمال و جنوب و مرکز کشور به گردش ببرند و برنامه های مشترک فرهنگی و هنری محلی را اجرا نمایند، تا از این طریق هم توریزم خود را تقویت کنیم و هم بر همبستگی و همگرایی ملی خود بیفزاییم.
آقای دانش همچنین رشد گردشگر را در طی چند دهه اخیر چشمگیر عنوان کرد اما گفت که این آمار قابل قبول نیست. او افزود که در کنار دولت باید بخش خصوصی نیز در توسعه گردشگری تلاش کند.
گفتنی است که در سال جاری مقام ها در ولایت بامیان آمارهای خوبی را از رشد گردشگری در ان ولایت خبر داده بودند. طبق گزارش وزارت اطلاعات و فرهنگ، آمار سال گذشته (1395) نشان می دهد که دو صد و بیست و یک هزار توریست خارجی یعنی دو برابر سال های دهه پنجاه از افغانستان دیدن کرده اند.
همچنین در سال گذشته بیش از یک میلیون توریست داخلی از باغ بابر کابل و بیش از یک میلیون توریست داخلی از قرغه کابل و تقریبا دو میلیون توریست داخلی از ولایات مزار شریف و بامیان دیدن کرده بودند.
گفتن است که افغانستان طبیعت زیبا و مناظر طبیعی دلکش و جذابی دارد و باید برای جذب گردشگر شرکت های خصوصی و دولتی تلاش فراوان کند.
سلسله كوه هاي پامير، هندوكش، بابا، فيروزكوه، سياه كوه و سایر کوه های شامخ و زیبا، دریاها، چشمه ها، آبشارها، یخچال های طبیعی و آب و هوای مناسب بر جذابیت این طبیعت افزوده است.
همچنین اماکن و آثار تاریخی کهن در شهر های مختلف كه هر كدام بازگو كننده بخش مهمی از تاريخ اين سرزمين بوده، از جاذبه هاي فوق العاده اي برخوردار مي باشند؛ از جمله مجسمه هاي بودای تخریب شده، شهر ضحاك، شهر غلغله و چهل ستون در باميان، مسجد جامع هرات، قلعه تاريخي هرات، مناره ها و آرامگاه خواجه عبدالله انصاري در هرات، بالاحصار، قبر سلطان محمود، آرامگاه سنایي در غزني، خرقه مباركه و باغ بابا در قندهار و تنگي شاديان و زيارت سخي در مزار و سایر آثار تاریخی که در اکثر ولایات ما وجود دارند.
برخي از اين منظره ها به حدي جذاب است كه وقتي انسان با آن ها مواجه مي شود، هرگز نمي خواهد آن را ترك نمايد. در اين ميان منظره زيبا و جذاب «بند امير» كه حيرت انسان را بر مي انگيزد و يا شكارگاه «كهمرد» و يا هم دره «اژدر» در بامیان، هركدام در جای خود بينظير و بيمانند است.