اجتماعیسیاست

دانش: تقریب بین مذاهب برای مبارزه علیه افراط گرایی یک ضرورت است

دفتر معاون دوم ریاست جمهوری در خبرنامه ای نوشته است در دیداری که شام روز جمعه رئیس و اعضای شورای عالی تنظیم امور دینی با استاد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری داشتند، بر وحدت و هماهنگی بین پیروان مذاهب و نیروهای سیاسی کشور به منظور مقابله با افراط گرایی تأکید گردید.

معاون رئیس جمهور ضمن آن که نقش علمای کشور را در جهت تحکیم وحدت و همدلی بین مردم و تقریب بین هردو مذهب تشیع و تسنن حیاتی خواند، گفت: «یکی از اولویت های اساسی در افغانستان تقویت علمی تفکر دینی است که از جامعه علمی کشور به خصوص علما انتظار می رود تا در این زمینه بیشتر توجه نمایند.»

آقای دانش تقریب بین هردو مذهب تشیع و تسنن را در افغانستان یک ضرورت جدی عنوان کرد، و گفت: «حلقات مغرض، فرصت طلب و افراطی هستند که از هر بهانه استفاده می کنند تا زمینه تفرقه و نفاق را بین مردم مسلمان افغانستان مساعد کنند؛ ولی علما بنا به شناخت، جایگاه و رسالتی که دارند، نباید بگذارند که این حلقات و افراد مغرض با استفاده از بستر دین و مذهب به اهداف شوم خود دست یابند.»

به گفته معاون رئیس جمهور، براساس تحقیقات علمی که از سوی برخی اندیشمندان اسلامی صورت گرفته است، چه در اصول و چه در فروع، وجوه اشتراک بین هر دو مذهب تشیع و تسنن به مراتب بیشتر از وجوه افتراق بین آنها است. گفته شده تمام اختلاف نظرها بین این دو مذهب در اصول و فروع بیشتر از ده در صد نیست. بنابراین با توجه به شرایط موجود، علما مسؤلیت دارند که در جهت تقریب بین مذاهب و وحدت و همدلی بین مردم مسلمان افغانستان، بیش از هر زمان دیگر تلاش نمایند.

وی با اشاره به کارکرد علمی برخی از علمای بزرگ جهان اسلام در زمینه تفکر دینی و وحدت بین امت اسلامی گفت که در افغانستان اما در این زمینه خلا موجود است که ایجاب می کند علما با توجه به درک زمان و ضرورت های موجود، در زمینه تحکیم وحدت ملی، تقریب بین مذاهب همت کنند.

استاد دانش تندروی و افراطی گری را در زمینه های دینی و مذهبی، قومی و زبانی یک آفت اجتماعی عنوان کرده گفت: «شورای عالی تنظیم امور دینی به عنوان یک نهاد معتبر و اثرگذار می تواند در زمینه جلو گیری از توسعه افراطی گری در حوزه های مختلف نیز نقش سازنده داشته باشد.»

معاون رئیس جمهور در بخش سیاسی نیز توسعه و انکشاف متوازن در سطح کل کشور به خصوص مناطق مرکزی، تأمین مشارکت عادلانه مردم در ساختار ادارات دولتی، ثبات، تأمین امنیت و تعدیل واحد های اداری در مناطق مرکزی را به عنوان اولویت های اساسی عنوان کرد، و گفت که رسیدن به این اولویت ها در سایه وحدت و اتحاد نیروهای سیاسی مقدور و میسر است.

به گفته دانش، در عرصه توسعه و انکشاف که یک مطالبۀ برحق شهروندی است، در سطح مناطق مرکزی اقداماتی بسیاری انجام شده و هم اکنون نیز پروژه های بزرگ انکشافی در زمینه هایی چون راه های مواصلاتی و انرژی برق جریان دارد؛ اما این بسنده نیست و باید تلاش بیشتر صورت گیرد تا به مطالبات مردم دراین زمینه ها پاسخ قناعت بخش داده شود و تلاش در این زمینه مسؤلیت همه نیروهای سیاسی و دیگر نیروهای اثر گذار جامعه ازجمله علما نیز هست.

وی در باب مسایل امنیتی در مناطق مرکزی نیز گفت که طرح هایی مبنی بر تأمین امنیت مناطق مرکزی در دستور کار قرار دارد که خود شخصا هم آن را پیگیری می کند و این امید واری وجود دارد که این طرح ها با پیامدهای خوب و امیدوارکننده به همراه باشند.

دانش در خصوص مشارکت عادلانه مردم در ساختار ادارات دولتی به عنوان یک حق قانونی وشهروندی آنان نیز گفت که وی همواره تلاش نموده است که با ایجاد شفافیت و معیاری ساختن و قانونمند کردن نظام استخدام در خدمات ملکی کشور، مردم به آنچه که شایسته آن اند و حق قانونی شان است، دست یابند.

معاون رئیس جمهور تعدیل واحد های اداری در بخش های مختلف کشور به خصوص مناطق مرکزی را یک ضرورت جدی خوانده گفت در این زمینه نیز اقداماتی صورت گرفته است که اگرچه ماهیتا فرایند کار دراین عرصه زمان بر است؛ ولی وی تلاش دارد تا به مطالبات مردم دراین خصوص آنچنانکه حق ساکنان مناطق مرکزی است، رسیدگی شود.

همچنین وی ضمن آن که تأسیس و فعالیت شورای عالی تنظیم امور دینی را یک ضرورت عنوان کرد، بر توجه جدی این نهاد در توسعه فرهنگ مدارا و توسعه تفکر دینی، تأکید کرد و افزود که معاونت فرهنگی این شورا باید متناسب با نیاز و شرایط موجود زمان، تعریف شده و درجهت تقویت علمیِ تفکر دینی، بیشتر تلاش کند.

معاون رئیس جمهور همچنین با اظهار رضایت از کارکرد شورای عالی تنظیم امور دینی، از آنان خواست که با توجه به استقلال و بی طرف بودن این نهاد و جایگاه آن در میان مردم و گروه های سیاسی، این شورا باید تلاش نماید که همواره بین مردم روحیه وفاق و همدلی ایجاد نماید و نیروها و احزاب سیاسی را نیز وادار نماید که به خاطر منافع مردم، بین خود همسویی و هماهنگی ایجاد نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا