سیاست

خلیل‌زاد: پاکستان باید موضعش در قبال افغانستان را روشن بسازد

وی تأکید می‌کند افغان‌ها یک جنگ طولانی را تجربه کرده اند و حق دارند در صلح زندگی کنند. 

عمران خان هفتۀ پیش طرح ایجاد حکومت مؤقت را برای از بین بردن بن‌بست کنونی در روند صلح، پیشنهاد کرد. این گفته‌های وی با انتقادهای زیادی روبه‌رو شد. 

پس از آن وزارت خارجه پاکستان در یک خبرنامه گفت که از گفته‌های عمران‌خان، نخست وزیر این کشور درباره افغانستان، در رسانه‌ها برداشت نادرست شده‌است.

درخبرنامه آمده‌بود که پاکستان به جز از تشویق روند صلح به رهبری و مالیکت افغان‌ها، منافع دیگر در افغانستان ندارد و این گفته‌ها نباید همچون مداخله در امور داخلی افغانستان، پنداشته شوند.

آقای خلیل‌زاد گفت: «از پشتیبانی پاکستان و سایر کشورهای منطقه‌ از روند صلح افغانستان قدرانی می‌کنم و توافق بر این است که افغان‌ها پس از یک دوره طولانی جنگ، حق دارند در صلح زنده‌گی کنند.»

قرار است آقای خلیل‌زاد به افغانستان، بریتانیا، بلجیم، پاکستان، ازبیکستان، اردن و قطر سفر کند.

در خبرنامه وزارت امور خارجه امریکا آمده است که این سفر از بیست و پنجم مارچ تا دهم اپریل سال روان میلادی (پنجم تا بیست و یکم ماه حمل) ادامه خواهد داشت و هفده روز را دربر خواهد گرفت.

درهمین حال، آقای خلیل‌زاد در یک پست توییتری گفت که با همتاهان‌اش در اتحادیه اروپا نشست‌های خوبی داشته است و در باره منافع مشترک شان بحث و تبادل نظر کرده اند.

او گفت: «ما در باره ارزش‌های مشترک کشورها و در باره دستاوردهای سیاسی و اجتماعی معنادار در افغانستان طی هژده سال گذشته، به ویژه برای زنان و کودکان صحبت کردیم و این دستاوردها باید در روند صلح اولویت داده شوند.»

آقای خلیل زاد همچنان از اظهارات فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای نگرانی‌های افغان‌ها برای برگزاری انتخابات و روند صلح قدرانی کرد.

خانم موگرینی روز سه‌شنبه هفتۀ پیش در دیدار با رهبران حکومت وحدت ملی کشور در کابل، پشتیبانی کامل‌اش را از روند صلح افغانستان و انتخابات ریاست‌جمهوری، اعلام کرد.

آقای خلیل‌زاد در نشست با ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو آخرین جزئیات گفتگوهای صلح افغانستان را با وی شریک ساخت.

وزارت خارجۀ امریکا دریک خبرنامه گفته است آقای خلیل‌زاد در سفرش به کابل با مقام‌های حکومت و افغان‌های دیگر درباره وضعیت گفت‌وگوهای امریکا با طالبان بحث خواهد کرد و آنان را برای ایجاد یک هیئت فراگیر ملی برای گفتگو تشویق خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا