سیاستِتیتر یک

خلیلی: طالبان به مطالبات مشروع مردم تمکین نکنند، سکوت نخواهیم کرد

محمد کریم خلیلی معاون اسبق رئیس جمهور افغانستان در پیامی به مناسبت عید فطر ضمن انتقاد از سیاست های طالبان گفته است که «اگر طالبان به مطالبات مشروع مردم تمکین نکنند، همیشه سکوت نخواهیم کرد و از هر امکانی برای تامین حق تعیین سرنوشت مردم استفاده خواهیم کرد.»

رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان در پیامش افزوده است که طالبان همچنان بر انحصار قدرت سیاسی و شکل دهی یک رژیم غیر منتخب و انحصاری پا فشاری می‌کند که این پافشاری برای انحصار قدرت منجر به گسترش ناامنی، فروپاشی نظام اقتصادی، فقر و گرسنگی و آوارگی میلیون ها نفر در افغانستان شده است.

آقای خلیلی افزوده است بیش از هشت ماه از زمانی که اداره طالبان کنترل افغانستان را به ‌دست گرفته می‌گذرد، اما هرچه زمان می‌گذرد روز به ‌روز به وخامت و پیچیدگی اوضاع کشور افزوده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: «ما انتظار داشتیم که تلاش‌های ملی و بین‌ المللی برای برقراری صلح و ایجاد یک حکومت فراگیر ملی مبتنی بر اراده جمعی مردم، مسئول و پاسخگو به نتیجه مطلوب بیانجامد اما با کمال تأسف که این تلاش‌ها تا هنوز هیچ نتیجه ای به همراه نداشته است.»

رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان هشدار داده است که ادامه این وضعیت بحرانی قابل تحمل نیست و مردم افغانستان را بار دیگر به انجام مسئولیت تاریخی و ملی فرا می‌خواند.

خلیلی ادامه داده است که برای بیرون رفت کشور از وضعیت کنونی، مذاکره و گفتگوی بین‌الافغانی را مرجعی به‌ منظور ایجاد دولت فراگیر انتقالی جهت زمینه سازی برای نظام منتخب مردمی می‌داند و از هر فرصتی که به رسیدن به آشتی ملی از طریق دیالوگ واقعی ملی کمک کند، استقبال می‌کند.

کریم خلیلی در بخش دیگری از پیامش به حملات اخیر در سطح کشور اشاره کرده و گفته است که عید فطر امسال در حالی تجلیل می شود که افغانستان در جریان روزهای ماه رمضان شاهد خونین ترین حوادث بود.

وی گفت این حملات تروریستی بیش از همه جامعه هزاره افغانستان را هدف قرار داد که چگونگی انجام این حملات نشان می دهد که مردم هزاره به طور سازماندهی شده با جنایات ضد بشری و نسل کشی مواجه اند.

رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان افزود طی چند سال اخیر، ده ها حمله علیه هزاره ها صورت گرفته است که در مورد هیچ یک از این جنایات و حملات، تحقیق و بررسی عدلی و قضایی برای شناسایی عامل یا عوامل آن انجام نشده و همچنین هیچ اقدامی در جهت اجرای عدالت و جبران خسارت برای قربانیان صورت نگرفته است.

خلیلی گفت: «در حالی که مردم مظلوم ما با تهدید نسل کشی مواجه اند، من عمیقا از واکنش‌های ضعیف جامعه بین‌المللی و بعضا سکوت نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر، نسبت به این گونه حوادث ضدبشری و جنایت نسل کشی هزاره‌های افغانستان نگران هستم.»

او از تلاش‌های فردی و جمعی حامیان و مدافعان حقوق بشر برای توقف نسل کشی هزاره ها در افغانستان استقبال کرده و گفته است که وی از سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری این سازمان انتظار دارد، با توجه به وظایف و مسئولیت‌های خود، وضعیت «رقت بار هزاره‌ها در افغانستان را مورد توجه جدی قرار داده و اقدامات لازم پیشگیرانه و موثر را جهت حمایت از هزاره ها در برابر نسل کُشی روی دست بگیرند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا