حمایت حکومت از آزادی بیان قابل قدر است
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ افزود تلاش های شخص معاون رئیس جمهور در رابطه با حمایت از آزادی بیان و خبرنگاران قابل ستایش است.
وی تأکید کرد: « تلاش های استاد دانش در کمیته مشترک حکومت و رسانه ها و پشتیبانی همیشگی وی از این صنف بزرگ، همیشه قابل قدر است.»
آقای سنچارکی افزود حکومت در زمینه دسترسی به اطلاعات، صیانت از حقوق خبرنگاران و آزادی بیان تلاش های چشم گیری انجام داده است که آخرین نمونه آن تصویب روز 27 حوت به عنوان روز ملی خبرنگاران است.
شفیقه حبیبی از فعالین رسانه ای نیز از تلاش های همیشگی معاون رئیس جمهور در زمینه حمایت از خبرنگاران و آزادی بیان قدردانی کرد.
شفیقه حبیبی همچنین با انتقاد از گفتگوهای صلح گفت موضوع آزادی بیان باید در صدر گفتگوهای صلح قرار داشته باشد.
وی تأکید کرد آزادی بیان و حقوق زنان قابل معامله نیست و ما هرگز به عقب برنخواهیم گشت.
احمد قریشی، رئیس اجرایی مرکز خبرنگاران افغانستان، نیز آمارهای ثبت خشونت علیه خبرنگاران در سال 1397 را با رسانه ها شریک کرد.
تادامیچی یاماموتو، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان، نیز در سخنرانی خود از تصمیم حکومت افعانستان مبنی بر نامگذاری روز ملی خبرنگار ابراز خرسندی کرد.
وی گفت: «سازمان ملل متحد آماده است که همکاری
خویش در زمینه آزادی بیان و خبرنگاران در افغانستان را افزایش دهد» .
نماینده سفارت انگلستان مقیم
کابل، نیز به عنوان یکی از سخنرانان این محفل از نقش معاون دوم ریاست جمهوری در
رابطه به آزادی بیان و خبرنگاران به نیکی یاد کرد و گفت نامگذاری این روز به نام
خبرنگار پیام خوبی برای دموکراسی در افغانستان می باشد.
قابل ذکر است تجلیل از روز ملی خبرنگار در حالی در افغانستان برگزار میشود که آمار خشونت علیه خبرنگاران در کشور روبه افزایش است و در تازه ترین مورد دور روز پیش خبرنگار یک رادیوی ولایتی توسط افراد ناشناس کشته شد.