برگزیده هاسیاست

تعامل چین با طالبان به خاطر حفاظت از پروژه های اقتصادی و تامین امنیت مرزهایش است

پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، چین اولین کشور خارجی بود که کمک های انسانی خود به ارزش دو صد میلیون دالر را به افغانستان ارسال نمود. طالبان که با بحران شدید انسانی و اقتصادی روبرو بودند از ارسال کمک های غذایی و دارویی چین به افغانستان استقبال کردند.

گذشته از آن چین به تازگی یک پروژه ساخت و ساز در وزارت عدلیه طالبان را تمویل مالی کرده و براساس گزارشات شرکت های چینی در بازدید از افغانستان روی شناسایی فرصت های استخراج معدن در این کشور گفت و گو کرده اند.

چین ارتباطات مستقیم خود با امارت اسلامی را حفظ کرده و دو طرف در چندین مناسبت در سطح دو جانبه و بین المللی روی برنامه های بازسازی افغانستان صحبت کرده اند.

پکن از سویی هم در مذاکرات مختلف بین المللی، چند جانبه و دو جانبه با محوریت افغانستان با کشورای منطقه و قدرت های بین المللی فعال بوده است. در بعد قدرت اقتصادی، طالبان همواره چین را همکاری مهم خود دانسته است و پکن نیز با کمک های دوامدار خود نشان داده که یک شریک قابل اعتماد برای طالبان می باشد.

اهداف استراتژیک چین در افغانستان

کمک های پایدار چین به امارت اسلامی طالبان بدون شک نمی تواند بدون اهداف استراتژیک این کشور در افغانستان صورت گیرد: شناسایی این اهداف تا حد زیادی نوع تعامل چین با طالبان را روشن می سازد.

در حال حاضر فراهم سازی کمک های انسانی و واکسن کوید-19 از کمک های اصلی چین به افغانستان می باشد. در جبهه دیپلماتیک چین تلاش کرده تلاش ها و حمایت ها و کمک های بین المللی برای بازسازی افغانستان را هماهنگ کند؛ به ویژه اینکه از جامعه بین الملل خواسته تحریم ها علیه طالبان را بردارد و دارایی های بلوکه شده افغانستان را آزاد سازد.

چین و دیگر قدرت های منطقه در اقدامی مشترک از قدرت های غربی خواسته اند با طالبان تعامل کنند و به افغانستان کمک های انسانی ارسال نمایند.

اهداف چین در افغانستان در دو بخش خلاصه می شود: یکی تامین امنیت در مرزهای غربی اش و دیگری تامین امنیت «پروژه کمربند و جاده» در آسیای مرکزی و پاکستان.

چین در بخش امنیت ملی خود با سه تهدید «تروریزم، جدایی طلبی و اصول گرایی مذهبی» مواجه است و به صورت آشکار از طالبان خواسته با گروه های تروریستی از جمله «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» و دولت اسلامی (داعش) قطع رابطه کند. پکن همچنین از طالبان خواسته با این نیروها بجنگد و از تروریزم مرزی و گسترش افراط گرایی در ولایت «سن کیانگ» این کشور جلوگیری کند.

گذشته از این چین برای حفاظت از پروژه ها و اهداف اقتصادی خود به یک ساختار امنیتی ایده آل نیاز دارد. این کشور از سال 2013 به بعد از طریق کریدور اقتصادی «چین-پاکستان» و «چین-آسیای مرکزی-آسیای غربی» سرمایه گذاری های پایداری انجام داده است. این سرمایه گذاری ها در اطراف افغانستان چین را به شدت در مقابل بحران در منطقه آسیب پذیر ساخته است.

خطر حمله شبه نظامیان به پرسونل و پروژه های چینی وجود دارد. یک افغانستان صلح آمیز اما می تواند میزان این تهدیدات را کاهش دهد، فضای سرمایه گذاری را تقویت نماید و به چین کمک کند تا اهداف اقتصادی خود را توسعه دهد.

منبع: دی دیپلمات

مترجم: حفیظ الله رجبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا