اجتماعیسیاستِتیتر یک

جنگ افغانستان برنده ندارد

 

او امروز پنجشنبه ۳۰ سنبله در مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح گفت تنها راه ختم جنگ در افغانستان تفاهم و صلح است. وی بار دیگر ضمن دعوت از مخالفان مسلح به صلح، تاکید کرد که دولت به دیدگاه مخالفان مسلح احترام می‌گذارند و خواهان “تسلیمی و ذلت آنها نیستند”.

آقای خلیلی گفت: “مصالحه داد و ستد است. باید چیزی بدهیم و چیزی را بگیریم. هر دو طرف باید احساس عزتمندی کنند و هر دو طرف باید عزتمندانه زندگی کنند.”

او از صلح با حزب اسلامی افغانستان به رهبری گلبدین حکمتیار به عنوان یک نمونه “خوب” یاد کرد که به گفته وی، اکنون هر دو طرف از آن راضی هستند.

رئیس شورای عالی صلح تایید کرد که تاکنون ضعف‌هایی در کار این شورا وجود داشته اما تاکید کرد که کارهای خوبی نیز انجام شده است و شورا از این پس نیز بدون اهمیت به پروپاگندها، بطور جدی به کارشان ادامه خواهند داد.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان نیز در مراسم امروز تاکید کرد تا زمانی که راه حلی سیاسی پیدا نشود، جنگ در این کشور ادامه خواهد یافت.

او گفت: “حکومت هم به این باور نیست که جنگ را با جنگ خاتمه دهد اما وقتی ضرورت باشد در دفاع قرار دارد و قربانی خواهد داد.”

آقای عبدالله از صلح با حزب اسلامی به عنوان یک دستاورد یاد کرد اما تاکید کرد که این نمونه را باید یک مثال قابل مطرح کردن ساخت “مردم باید باورشان به صلح تقویت شود نه این که تشویش برایشان ایجاد شود.”

سخنان وی در حالی بیان می‌شود که در این اواخر اظهارات جنجال‌برانگیز گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی به موجی از اعتراضات در میان سران جمعیت دامن زده است.

آقای حکمتیار در اجتماع هوادارانش در کابل احمد شاه مسعود، فرمانده درگذشته ارشد جمعیت اسلامی را به داشتن رابطه با “آی‌اس‌آی” سازمان اطلاعات پاکستان در زمان طالبان متهم کرد. او همچنین سران حزب جمعیت اسلامی، گروه رقیب سرسخت دوران جهادش را به منطقه‌گرایی هم متهم کرده است.

آقای عبدالله که از اعضای ارشد حزب جمعیت اسلامی هم در پاسخ به این اظهارات گفته است که ابراز نظر “عقده‌مندانه” درباره قهرمانان کشور که از حقارت ناشی می‌شود، راه به جای نمی‌برد.

رئیس اجرایی افغانستان همچنین در مجلس امروزی گفت که برای آوردن صلح در افغانستان به تامین شرایط داخلی و شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی نیز نیاز است.

او در شرایط داخلی به تفاهم همگانی میان تمام جریان‌های سیاسی اشاره کرد.

فضل احمد مسلم یار، رئیس مجلس سنا نیز در نشست امروز از شورای عالی صلح خواست تمام توجه خود را معطوف به صلح با طالبان نکند بلکه مسایل داخلی را نیز مد نظر داشته باشد.

او گفت باید اختلافات سیاسی که در داخل نظام جریان دارد و تلاش‌هایی که برای تفرقه میان مردم ادامه دارد، نیز رفع شود.

شورای عالی صلح افغانستان در مهرماه سال ۱۳۸۹ شروع به کار کرد. این شورا را برهان‌الدین ربانی، رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان رهبری می کرد. آقای ربانی در شهریور ماه سال ۱۳۹۰ در یک حمله انتحاری کشته شد. پس از او صلاح‌الدین ربانی پسرش سرپرست شورای عالی صلح شد. پس از وی، سید احمد گیلانی ریاست شورا را به عهده کرد و پس از درگذشت وی، کریم خلیلی به عنوان رئیس این شورا تعیین شد.

یگانه دستاورد این شورا در این سالها، توافقنامه صلح با حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا