بین المللسیاستِتیتر یک

تنها مذاکرات بین الافغانی می تواند صلح رابه ارمغان بیاورد

به گزارش رها، مشاور امینت ملی رئیس جمهور گفت که افغانستان به کشور هند به چشم یک متحد استراتیژیک نگاه می‌کند، زیرا هر دو طرف در ارتباط با هراس‌افگنی و مردم‌سالاری دیدگاه‌های مشترکی دارند.

وی با تأکید بر این که روند صلح افغانستان باید میان دولت و گروه‌های افغانستانی انجام شود، گفت: ما در تلاش برای متحد کردن همسایگان و شرکای منطقه ای خود برای تسهیل روند مذاکرات صلح افغانستان هستیم اما نمی‌خواهیم هر کشوری به صورت جداگانه و از طرف خود با طالبان مذاکره داشته باشد.

مشاور امنیت ملی کشور بیان داشت که تماس‌های تصادفی با جناح‌های طالبان وضعیت را پیچیده تر خواهد ساخت. وی در مورد عدم اشتراک نمایندگان حکومت افغانستان در گفتگوهای اخیر با طالبان در مسکو و ابوظبی گفت: “هیچ صلحی بدون حضور افغانستانی‌ها نمی‌تواند وجود داشته باشد.”

او در این مورد همچنان اضافه نمود: این پروسه‌ای است که ما آن را رهبری کرده‌ایم، معلومات نادرستِ بسیاری در این خصوص وجود دارد و حقیقت این است که بیشترِ گفتگوها پشت درهای بسته انجام می‌شود.

آقای محب، هند را به ‌حیث یک قدرت رو به رشد توصیف کرده و خاطرنشان ساخت که افغانستان می‌خواهد به مشارکت و همکاری خویش با این کشور ادامه دهد.

داکتر محب گفت: اطمینان کاملی وجود ندارد که دفتر طالبان در قطر از تمام جناح‌های این گروه نمایندگی کند. وی افزود که من فکر می‌کنم چند دستگی زیادی در درون صفوف طالبان وجود دارد و آنان یک گروه منسجم نیستند، زیرا تیم مذاکره‌كننده‌ای از سوی اين گروه تعیین نشده است.

وی گزارش‌های مرتبط با خروج هفت‌هزار سرباز امریکایی از افغانستان را شايعه خواند و بیان کرد که افغانستان برای همه‌ی سناریوها آمادگی دارد.

دولت افغانستان در حال آماده شدن برای برنامه قابل پیش‌بینی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است.

وی می‌گوید که در حال حاضر چندین راهکار برای روند خروج سربازان آمریکا از افغانستان وجود دارد اما هیچ‌گاه بحثی در رابطه با کاهش عملیات ضد تروریستی میان ایالات متحده و افغانستان صورت نگرفته‌است.

مشاور امنیت ملی کشور تصریح کرد که افغانستان گام‌هایی را برای خوداتکایی نیروهای مسلح، به ویژه تقویت قوای هوایی خود از طریق به دست آوردن ۳۱۵ فروند طیاره تا سال ۲۰۲۳ تسریع خواهد بخشید.

وی تأکید ورزید که تقویت نیروهای امنیتی و دفاعی افغان به شمول نیروی هوایی، از اتکاء و احتیاج این نیروها به کمک‌های دائمی خارجی می‌کاهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا