طالبان، داعش، القاعده، بوکوحرام، سپاه صحابه، حزب بعث، جنگوی و چندین و چند گروه افراطی دیگر نتیجه و مولود نامشروع دو سیاست انگلیسی و آمریکایی برای تسلط بر جهان اسلام است؛ «زیرا در میدان کشتی اگر کاری کنی که طرف مقابلت خسته شود شما برنده هستی، و لازم به تلاش بیش ازحد نیست؛ اگر مسلمانان تضعیف شود غرب قدرت می گیرد.»
طرح انگلیسی، معروف به «اختلاف بینداز و حکومت کن» و نقشه و طرح آمریکایی معروف است به ايجاد بحران و اداره آن بحران؛ یعنی در کشوری یا ملتی بحران تولید کردن و بعد آن بحران را طبق میل خود اداره و مدیریت کردن تا به خودت آسیب نزند.
شکی نیست که طالبان، داعش، حزب بعث و چندین و چند مورد دیگر یک بحران است و باز هم شکی نیست که این گروه ها اختلاف عمیق در جامعه اسلامی ایجاد کرده اند و از طرفی هم قرار است این گروه ها فقط با خود مسلمانان در ستیز و جنگ باشند نه با انگلیس و آمریکا و اسرائیل.
اینکه می گویند طالبان با آمریکایی ها درافغانستان جنگیده اند یک دوغ آشکار است؛ موش و پیشک بازی هایی بیش نیست و جزء همان سیاست اداره بحران است.
اینکه در شرایط فعلی و براساس برخی شواهد موجود امارت اسلامی طالبان از درون خود دچار برخی اختلافات هست نیز گواه دخالت های آمریکا و برخی قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای در امور داخلی افغانستان است؛ اینکه طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان و بعد از گذشت چندین ماه هنوز موفق نشده اند پایه های امارت اسلامی خود را محکم کنند نیز دلیل روشنی ست بر برخی ملاحظات و منافع سیاسی بیگانگان در افغانستان.
اگر فرض کنیم که آمریکا و طالبان در توافق صلح دوحه که در زمان ریاست جمهوری ترامپ امضا شد چراغ سبزهایی به طالبان برای حکومت در افغانستان نشان داده باشد، چرا امروز به جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود جواز تاسیس دفتر در آمریکا را می دهد و از سویی هم اعلام می کند در صورت گسترش فعالیت داعش شاخه خراسان در افغانستان امکان حمله نظامی دوباره امریکا به افغانستان وجود دارد.
این همه نشان می دهد افغانستان جز میدان بازی قدرت ها ارزش دیگری برای آمریکا و دیگر قدرت ها ندارد که اگر داشت چهل سال مردم مظلوم این سرزمین به خاک و خون کشیده نمی شد. آمریکایی که بیست سال تمام به دولت پیشین پول داد و به قول خودش ارتش سی صد و پنجاه هزار نفری ساخت چرا به یک باره پشت آن دولت را خالی کرد و باز هم اگر امریکا در پیمان صلحش با طالب صادق بود چرا جنگ با داعش را دوباره داغ ساخته است.
علی احسانی؛ نام مستعار