تابعیت “ذاکر نایک” به اتهام افراطگرایی سلب شد
تایمز هندوستان در خبر امروز چهارشنبه نوشته است که تابعیت واعظ مسلمان که تحت نظارت اداره ملی تحقیقات ملی (NIA) بود به دلیل تبلیغ افراط گرایانه و تحریک آمیز بر علیه امنیت هند سلب شد.
این رسانه هندی نوشته است که سلب تابعیت و گرفتن پاسپورت ذاکر نایک باعث می شود که وی یک فرد بی شخصیت باشد.
سازمان تحقیقات ملی هند همچنین اعلام کرد ‘ذاکر نایک’ تاکنون بر خلاف درخواست های مکرر، حاضر به همکاری با این سازمان برای رسیدگی به اتهامات وی نشده است.
گفتنی است که ‘ذاکرنایک ‘ یک سال پیش به دنبال طرح اتهام وی برای ترویج افکار سلفی گری و وهابیت از هند خارج شده بود.
سازمان های امنیتی هند اعلام کردند رهبر سلفی هند آخرین بار در کشور مالزی دیده شده است.
‘احمد زاهد حمیدی’ معاون نخست وزیر مالزی چندی پیش به دنبال زمزمه هایی در خصوص دریافت اقامت دائم مالزی به ‘ذاکر نایک’ تائید کرد پنج سال پیش به وی اقامت دائم این کشور داده شده بود.
هم اکنون هرگونه فعالیتی که زیر چتر برنامه موسسات و نهادهای وابسته به ذاکر نایک انجام می گیرد؛ از نظر دولت هند غیرقانونی اعلام شده و نهادهای امنیتی این کشور هشدار داده اند که متخلفین، حکم “همکاری با تروریسم” را داشته و مورد پیگرد قرار خواهند گرفت.
ذاکر نایک متولد 18 اکتبر 1965 است و در اصل دانشآموخته طب است اما این روزها بیشتر به عنوان یک سخنران شهرت دارد. او مالک یک شبکه تلویزیونی زیر نام “صلح” و همچنین یک موسسه تبلیغاتی با عنوان “مرکز تحقیقات اسلامی” است؛ وی متهم است که تلاش زیادی برای ترویج افکار وهابی گرایانه در هند و کشورهای جنوب شرق آسیا انجام داده است.
گفته می شود که ذاکر نایک طی یک سخنرانی در شبکه تلویزیونی خود (صلح) به صورت تلویحی، مردم را به پیوستن به گروه های افراط گرا و تروریستی تشویق کرده است.
ذاکر نایک در افغانستان نیز طرفدارانی دارد و برخی از تلویزیون های افغانستان نیز سخنرانی های او را دوبله و منتشر می کنند. همچنین نشر خبر سلب تابعیت نایک با واکنش هایی در افغانستان نیز مواجه شده است.
یک کاربر شبکه اجتماعی فیسبوک نوشته است که سلب تابعیت ذاکر نایک یک کار نادرست است، او همچنین گفته است که تاکنون هیچ سخنرانی از او ندیده ام که در تلاش سلفی گری باشد.
گفتنی است که اندیشه های افراط گرایانه در افغانستان بستر خوبی دارد و کشورهای حامی با تبلیغات نرم درصدد کشانیدن جوانان به سمت افراط گرایی است.
ظهور گروه های تروریستی داعش، القاعده و حقانی نمونه ای از مناسب بودن بستر افراط گرایی در افغانستان است و اگر توجهی به تبلیغات رسانه ها و عوامل سلفی گری نشود، افغانستان نیز بار دیگر به مرکز تروریسم مبدل می شود.
#عین.الف