اینجینر محمود بلیغ، وزیر فواید عامه در این نشست گفت که وزارت در نظر دارد برای بهتر شدن حمل نقل جاده ای؛ تا سال 2020 بیش از 5 هزار کیلومتر سرک اصلی را در کشور احداث کند.
آقای بلیغ افزود، هر مقدار که بتوانیم راه های زمینی خود را تقویت کنیم، به همان اندازه می توان منبع عایداتی کشور را رشد و انکشاف داد.
او گفت که راه های زمینی تنها از طریق سرک ها ممکن نیست بلکه باید راه های آهن کشور را نیز تقویت کرد.
وزیر فواید عامه این سخنان را ایراد کرد، اما گفت که این کارها بدون نوسازی در ساختار وزارت فواید عامه ممکن نیست.
وی اظهار کرد وزارت در نظر دارد تا سال اینده ساختار وزارت به صورت مدرن عیار کند که تشکیل اداره راه ها و اداره مستقل راه آهن از مهم ساختاری است که شکل خواهد گرفت.
از سوی دیگر اقای بلیغ از رانندگان، اتحادیه های باربری خواست که در حفظ و نگهداری سرک ها کوشا باشند و اجازه ندهند سرمایه های کشور به دلیل بی توجهی از بین برود.
وی همچنین خاطر نشان کرد، سرک های که با میلیاردها افغانی از سرمایه های کشور ساخته شده بود، به دلیل تردد وسایط با تُناژ بالا تخریب و یا درحال خراب شدن است.
وزیر فواید عامه اذعان کرد که وزارت فواید عامه، وزارت ترانسپورت، پولیس شاهراه ها و سایر نهادهای ذیدخل در حفاظت راه های اصلی کشور ناکام بوده است.
آقای بلیغ در قسمتی دیگر از سخنان خود افزود که طی ماه ها اخیر، مخالفان مسلح دولت، 20 پل بزرگ و 200 پلچک را منهدم کرده است که 100 پلچک مرمت شد که در روزهای اخیر 75 پلچک دیگر منفجر شد.
در این نشست وزیران و مقام های مسئول درباره چالش ها و راهکارهای بهتر حمل نقل جاده ای سخنانی را ایراد کردند.
آنان اظهار کردند که با احداث سرک های زمینی و خط آهن می تواند یک گذرگاه خوب برای کشورهای شمال به جنوب و شرق به غرب بود.
محمد الله بتاش، وزیر ترانسپورت و هوانوردی نیز در این نشست افزود که به منظور جلوگیری از تُناژ بالا وسایط باری در دروازه های شهر کابل دروازه های الکترونیکی نصب خواهد شد که وزن وسایط باری را کنترول می کند.
آقای بتاش اضافه کرد، نصب 3 مورد در دروازه های شهر کابل از سال اینده شروع می شود در آینده تصمیم بر این است که 146 دروازه در بندرها و شهرهای کشور ایجاد شود که نیازی به ترازو در شاهراه ها نباشد.
وی همچنین افزود که به منظور بهتر شدن حمل و نقل جاده ای از سال اینده ترمینال های جاده ای در کشور نیز ایجاد می شود.
آقای بتاش افزود که وزارت در نظر دارد که در آینده حدود 100 ترمینال در کشور احداث کند که برای نیم میلیون نفر نیز زمینه کار مهیا خواهد شد.
افغانستان از نظر موقعیتی پلی بین کشورهای آسیایه میانه و جنوب آسیا و کشورهای شرق آسیا به غرب و کشورهای اروپایی است که اگر صنعت جاده ای رشد کند منبع خوب عایداتی برای کشور خواهد شد.
1 دیدگاه