اقتصاد

خواست تازه‌ی دیده‌بان حقوق بشر: به بحران اقتصادی افغانستان رسیدگی کنید

دیده‌بان حقوق بشر با نشر خبرنامه‌ی از کشور های کمک کننده، سازمان ملل متحد و نهادهای دیگر می‌خواهد تا به بحران اقتصادی افغانستان رسیده‌گی کنند.

در این اعلامیه آمده است که دیده‌بان حقوق بشر از نهادهای مددرسان خواست تا به سیستم ورشکسته بانک‌ها رسیده کرده و از بوجود آمدن قحطی در افغانستان جلوگیری کند.

اعلامیه به نقل از جان سیفتون، مسوول بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر گفته است: «اقتصاد و خدمات اجتماعی افغانستان در حال فروپاشی است و افغان‌ها در سراسر کشور از سوء تغذیه حاد رنج می‌برند. کمک‌های بشردوستانه حیاتی است، اما با توجه به این بحران، دولت‌ها، سازمان ملل و نهادهای مالی بین‌المللی نیاز به تعدیل بی درنگ محدودیت‌ها و تحریم‌های موجود بر اقتصاد و بخش بانکی کشور دارند.»

طارق فرهادی،‌ آگاه روابط بین الملل دراین مورد گفته است: «مشکلات که برای افغانستان ایجاد شده در اثر تعاملات سیاسی است، راه‌حل این مشکل از راه سیاسی بوده می‌تواند.

ایرج فقیری، آگاه مسایل اقتصادی می گوید: «بلاک بودن پول‎‌های افغانستان در بانک‌های جهانی، در مراودت های اقتصادی با کشورهای همسایه سبب رکود اقتصادی و ایجاد آسیب پذیری شدید درپیکر نظام اقتصادی افغانستان خواهد شد.»

این نهاد افزوده است که طالبان، سازمان ملل و بانک جهانی به توافقی دست یابند تا بانک مرکزی افغانستان به سیستم بین المللی دسترسی داشته باشد، اما درصورت هیچ توافقی، سازمان ملل باید با استفاده از هر وسیله‌ای که در اختیار دارد، برای ارسال پول به افغانستان ادامه دهد و طالبان هم زمینه انتقال این محموله‌ها را فراهم کند.

دیده‌بان حقوق بشر در این اعلامیه هم‌چنان افزوده است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، میلیون‌ها دالر درآمد از دست رفته، قیمت‌ها افزایش یافته و کمبود پول نقد بسیاری از مردم را از دسترسی به غذا، سرپناه و مراقبت‌های صحی محروم کرده است.

از سویی هم، امارت اسلامی از نهادهای کمک کننده می‌خواهد تا جلو وقوع فاجعه بشری در افغانستان را بگیرد.

انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفت: «سازمان ملل و جامعه جهانی برای جلوگیری از رخ دادن فاجعه بشری دست بکار شود واین موضوع را در اولویت خود قرار دهد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا