فرهنگی هنری

بنای یادبوی برای تجلیل از شهدای رسانه های افغانستان ساخته می شود

دفتر مرکز رسانه های حکومت در خبرنامه ای نوشته است که سنگ تهداب بنای یادبود از شهدا و قربانیان «آزادی بیان و رسانه‌ها» با حضور مسوولان نهادهای رسانه ا‌یی، روزنامه ‌نگاران و فرهنگیان توسط داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرایی کشور گذشته شد.

خبرنامه مذکور می افزاید که بنای یادبود از شهدا و قربانیان آزادی بیان و رسانه‌ها به پاس خدمات و دست ‌آوردهای آن‌ها، به هدایت رهبری حکومت وحدت ملی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ و شهرداری کابل در ساحهٔ پُل باغ عمومی ساخته می‌شود.

آقای عبدالله در این مراسم گفت: “بنای یادبود از شهدای رسانه ‌ها خنجری‌ است در دل‌ تاریک ‌اندیشان و کسانی‌ که می ‌خواستند صدای آزادی بیان را خفه کنند.”

عبدالله افزود که تاریک ‌اندیشان و دشمنان آزادی بیان با دیدن این بنای یادبود، وجدان و روح‌ شان عذاب خواهد دید.

خبرنامه مرکز رسانه های حکومت علاوه می کند که آقای عبدالله به روح شهدای آزادی بیان و رسانه‌ ها به ویژه میرویس جلیل، اجمل نقشبندی، ذکیه ذکی، مهری عزیزی و صمد روحانی کارمندان موبی گروپ و تلویزیون طلوع که دو سال پیش در حمله طالبان شهید شدند، اتحاف دعا کرد و گفت که هرکدام این‌ها یک رسالت بسیار مهم را در تاریخ آزادی بیان کشور انجام داده‌ اند.

رییس اجراییه کشور گفت که حکومت در برخورد با عاملان خشونت علیه رسانه‌ها و خبرنگاران هیچ استثنایی قایل نیست.

دوکتور عبدالله عبدالله گفت که مردم افغانستان راه طولانی را طی کرده و قربانی داده تا آزادی بیان را به عنوان یک حق تسجیل کنند و حال این حق به سلیقه یک شخص و یا گروهی پس گرفته نمی ‌شود.

رییس اجراییه اضافه کرد: “کسانی ‌که صدای انسان و بشر را خفه می‌ کنند، در صفحه سیاه و جهل تاریخ قرار خواهند گرفت و برعکس آنانی ‌که برای حفظ این ارزش‌ ها مبارزه می ‌نمایند، در صفحه روشنایی تاریخ ‌اند.”

او تاکید کرد که در نتیجهٔ قربانی مردم افغانستان در دهه ‌های گذشته و سال‌های پسین، حال آزادی در یک جایگاه مناسب قرار دارد، ولی بی ‌نقص نیست.

رییس اجراییه کشور گفت که مردم افغانستان با خبر و اطلاع‌ ‌رسانی خو کرده اند که اطلاعات در دسترس ‌شان قرار بگیرند و این را حق ‌شان می‌ دانند.

عبدالله عبدالله رییس اجراییه کشور ابراز امیدواری کرد که بنای یادبود از شهدا و قربانیان آزادی بیان به یک محل دایمی برای تجسم و حفظ آزادی بیان تبدیل شود.

او همچنین به رسانه‌ ها اطمینان داد که رهبری حکومت از آزادی بیان و فعالیت آزاد رسانه‌ها حمایت می ‌کند.

سید آقا فاضل سانچارکی معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ و عبدالله حبیب‌ زی شهردار کابل از تکمیل ‌شدن این بنا تا ماه می سال ۲۰۱۹ اطمینان داده و گفتند که این بنای یادبود را یک محل خاص و دیدنی خواهند ساخت.

در این برنامه، نادر نادری، رییس کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی، میرویس یاسینی، عضو مجلس، عبدالحمید مبارز، رییس اتحادیۀ ژورنالیستان افغانستان و برخی از اعضای خانواده‌های شهدای آزادی بیان صحبت کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا