سیاست

بایدن خلیلزاد را در سمت کنونی اش حفظ می کند

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نقل از سه منبع گزارش داد دولت بایدن، زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه دولت دونالد ترمپ در امور صلح افغانستان را هم‌چنان در سمتش حفظ خواهد کرد.

گزارش‌گر سی‌ان‌ان تحلیل کرده است این یک حرکت معمولی نیست؛ زیرا هر دولت تازه‌کار در چنین پُست‌هایی تغییر می‌آورد و افراد وابسته به خودش را منصوب می‌کند. به گزارش این رسانه، اقدام دولت بایدن برای حفظ خلیل‌زاد در سمتش در حال حاضر نشان‌دهنده تعهد ابتدایی برای حفظ پای‌بندی امریکا به توافق‌نامه صلح امریکا – طالبان است.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان بیش از دو سال است که در این سمت کار می‌کند. او در دهم ماه حوت سال گذشته توافق‌نامه دوحه را با ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی طالبان در قطر امضا کرد. روابط خلیل‌زاد که امریکایی افغان‌الاصل است، گاهی با رهبری دولت افغانستان تنش‌آلود بوده است. اخیراً گزارش شده است که رییس جمهور غنی از دیدار با او امتناع کرده است.

این در حالی است که آنتونی بلینکن، نامزد پیشنهادی بایدن برای وزارت امور خارجه امریکا، گفته است توافق‌نامه امریکا – طالبان را بررسی می‌کند تا ببیند روی چه موضوعاتی در آن مذاکره شده است.

توافق‌نامه امریکا – طالبان که در دهم حوت امضا شد، دارای ضمایم محرمانه‌ای نیز بوده است که تاکنون همه‌گانی نشده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا نیز در گفت‌وگو با همتای افغانی‌اش بر تعهد امریکا در روند صلح تاکید کرده است.

در این گفت‌وگو که جمعه شب، سوم دلو انجام شد، سالیوان به حمدالله محب گفته است که امریکا از روند صلح به منظور رسیدن به توافق سیاسی و آتش‌بس دایمی حمایت می‌کند.

هم‌زمان با این، مشاور امنیت ملی امریکا تصریح کرده است که دولت بایدن توافق‌نامه دوحه را بررسی می‌کند تا میزان پای‌بندی طالبان در راستای قطع ارتباط‌شان با گروه‌های تروریستی، کاهش‌خشونت‌ها و مشارکت در مذاکرات معنادار روشن شود.

سالیوان هم‌چنان از روند مذاکرات به عنوان یک فرصت تاریخی برای صلح و ثبات نام برده و گفته است که امریکا از حفظ دست‌آوردهای زنان،‌ دختران و اقلیت‌ها به عنوان بخشی از مذاکره حمایت می‌کند.

به گفته مشاور امنیت ملی امریکا، این کشور در مورد یک استراتژی جمعی برای حمایت آینده باثبات افغانستان، با دولت، متحدان ناتو و شرکای منطقه‌ای آن مشورت خواهد کرد.

طبق توافق‌نامه دوحه، امریکا متعهد شده است که کلیه نیروهای خود را تا ماه می سال جاری میلادی از افغانستان خارج کند.

در ازای این اقدام، طالبان متعهد شده‌اند به شبکه‌های تروریستی و القاعده اجازه ندهند که خاک افغانستان را علیه منافع امریکا مورد استفاده قرار دهند و این گروه ملزم است که روابط خود را نیز با این شبکه‌ها قطع کند.

به تازه‌گی رییس جمهور غنی و امرالله صالح معاون اول او اظهاراتی را درباره توافق‌نامه – امریکا طالبان مطرح کرده‌اند. رییس جمهور غنی گفته است که این توافق‌نامه نیاز به بررسی دارد و بسیاری از موارد آن مبهم است. امرالله صالح نیز گفته است که در توافق‌نامه دوحه به طالبان امتیازات گسترده داده شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا