اکلیل حکیمی، وزیر مالیه امروز یکشنبه، هنگام امضای این تفاهمنامه گفت که این پروژه ها به منظور بهبود سیستم آبیاری، بهبود دسترسی به برق، افزایش ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی در مناطق روستایی می گردد.
آقای حکیمی افزود که این دو پروژه موقف دولت را در قبال استفاده موثر از منابع آبی و بهره گیری از ان برای رشد اقتصادی و اجتماعی روشن می کند.
به گفته وی، از طریق این پروژه ها، حدود 45 هزار هکتار، زمین کشاورزی تحت پوشش آبیاری قرار می گیرد که برای بیش از 500 هزار تن زمینه کار کشاورزی فراهم می شود.
این تفاهمنامه بین وزیر مالیه با رئیس بانک جهانی در افغانستان در حضور وزیر زراعت و مالداری و رئیس شرکت برشنا به امضا رسید.
قدرت الله دلاوری، رئیس شرکت برشنا گفت که 83 میلیون دالر این پول برای تمویل پروژه بازسازی بند نغلو اختصاص خواهد یافت و 45 میلیون دالر دیگر برای تداوم و پیشرفت کار پروژۀ تنظیم آب در مزرعه اختصاص می یابد.
به گفته مقام های حکومت، احیا و بازسازی بخش برق از اولویت های کلیدی دولت است و در صدر برنامه های انکشاف ملی کشور قرار دارد.
در همین حال، رابرت سام، رئیس بانک جهانی در افغانستان گفت که این دو پروژه می تواند متضمن ایجاد فرصت های شغلی، تقویت دورنمای اقتصادی، انسجام اجتماعی و ثبات گردد.
آقای سام اضافه کرد که تلاش های بانک جهانی باعث شده است که شماری از چالش ها و موانع زیر بنایی و اداری فراروی رشد بخش تولید انرژی برطرف شود.
وی اظهار امیدواری کرد که با بازسازی پروژه بند نغلو زمینه های انکشاف و رشد پایدار اقتصادی در کشور مساعد شود.
گفتنی است که صندوق بازسازی افغانستان در سال ۲۰۱۰ میلادی برای تطبیق پروژه تنظیم آب در مزرعه، مبلغ ۴۱ میلیون دالرآمریکایی کمک بلاعوض را به گونه ابتدایی منظور کرد.
1 دیدگاه