بازداشت شهروندان افغانستان و عراق در فرودگاه های آمریکا
حمید خالد درویش و سمیر عبدالخالق الشاوی دو شهروند عراقی که سال ها در عملیات های خارجی آمریکا با این کشور همکاری داشتند، جمعه شب هنگام ورود به آمریکا در فرودگاه جان اف کندی نیویورک بازداشت شدند. درویش طی 10 سال گذشته با دولت آمریکا کارهای متفاوتی از جمله ترجمانی کرده است.
همسر و فرزند درویش اجازه ورود به خاک آمریکا را یافتند، اما او در بازداشت باقی ماند.
درویش بعدازظهر روز شنبه از بازداشت آزاد شد و در کنفرانس خبری گفت که از ساعت 6 بعدازظهر جمعه در بازداشت نیروهای امنیتی در فرودگاه بوده و هر دم به اتاقی برای پرس و جو و تحقیقات برده می شد. با این وجود، او از ملت آمریکا به نیکی یاد کرد.
الشاوی نیز یک مهاجر عراقی است که به همسر و فرزندش در آمریکا می پیوندد. همسر او برای دولت آمریکا کار می کرده و چندین سال پیش به آن کشور رفته است.
الشاوی نیز شنبه شب و پس از اینکه یک قاضی فدرال نیویورک بخشی از فرمان اجرایی دونالد ترامپ را متوقف کرد، آزاد شد.
مارک داس یک وکیل حقوقی که برای پروژه حمایت از مهاجران بین المللی همکاری می کند و وکیل درویش و الشاوی شده بود می گوید که او به همراه تیمش تمام شب را در فرودگاه تلاش کردند تا با موکلانشان دیدار کنند، اما موفق نشدند.
او می گوید “تمام شب را در فرودگاه جان اف کندی بودیم و هیچ یک از ما موفق نشدیم تا با الشاوی و درویش صحبت کنیم. بازداشت غیرقانونی آنها در فرودگاه واقعا منزجر کننده است.”
مارک داس افزود “ما تمام تلاش مان را می کنیم تا نگذاریم آنها به کشورشان بازگردانده شوند، جایی که آنها ممکن است کشته شوند.”
در غرب آمریکا نیز، یک ترجمان افغان در فرودگاه بین المللی سان فرانسیسکو جمعه شب بازداشت شد. همسر و فرزند او اجازه ورود به آمریکا را یافتند، اما او خود در بازداشت باقی ماند.
جان سالتز کهنه سرباز آمریکایی که در جنگ عراق حضور داشته و هم اکنون رئیس انجمنی به نام «ووت ویت» است می گوید “اینکه ما ترجمان های عراقی که در عراق جانشان را به خطر انداخته تا به سربازانی مانند من کمک کنند، را دستگیر می کنیم واقعا منزجر کننده است. این کار نه تنها از آمریکا محافظت نمی کند، بلکه پیغام واضحی به تمامی کسانی که جانشان را به خاطر ما در خطر می اندازند، می فرستد که اگر حتی جانتان را برای ما به خطر اندازید ولی اگر مسلمان باشید، شما را این جا (آمریکا) نمی خواهیم.”
گفتنی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا روز جمعه طی یک فرمان اجرایی ورود اتباع هفت کشور عمدتا مسلمان به شمول ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبیا، سودان جنوبی و سومالی را به مدت 90 روز ممنوع کرد و طرح پذیرش پناهجو را نیز تا 120 روز دیگر متوقف نمود.
گرچه ترامپ ورود اتباع افغانستان و پاکستان را ممنوع نکرده، اما گفته است که شرایط صدور ویزا برای شهروندان این دو کشور نیز بسیار سخت خواهد شد.