برگزیده هاسیاستِتیتر یک

اگر روسیه با طالبان در ارتباط است، از این ارتباط باید برای آوردن آنها به میز مذاکرات استفاده کند

آقای اتمر همچنین گفت که روسیه باید به طالبان فشار وارد کند تا این گروه به پروسه گفتگوهای صلح با دولت افغانستان بپیوندد؛ و از سویی دیگر، تحقیقاتی بین المللی صورت بگیرد که آیا روسیه در واقع به این گروه تسلیحات فراهم می کند و یا خیر.

مشاور امنیت ملی کشور روز گذشته (پنجشنبه) به خبرنگاران گفت که مسکو نقش برجسته ای در آوردن طالبان به میز مذاکرات دارد.

او گفت که در گفتگو با آقای «نیکولای پتروشف» مشاور امنیت ملی روسیه گفته است “اگر شما با طالبان در ارتباط هستید، لطفا از این ارتباط برای تقویت گفتگوهای صلح استفاده کنید. طالبان نباید قادر باشند که از این ارتباط ها برای جنگ استفاده کنند.”

اتمر افزود: “اتهامات آمریکا مبنی بر اینکه روسیه به شورشیان تسلیحات می دهد، مسئله ای بسیار حساس است، گرچه مقامات افغانستان هیچ شواهدی دال بر این موضوع ندارند.

او همچنین علاوه کرد که ادعاهای تایید نشده مبنی بر اینکه آمریکا به گروه داعش کمک می کند نیز باید بررسی گردد.

وی خاطرنشان کرد: “دولت کابل به روسیه، کشورهای آسیای مرکزی و شرکای غربی اش گفته است که ما یک ماموریت مشترک حقیقت یاب داریم که صحت این ادعاها را مورد بررسی قرار دهد.”

لازم به ذکر است که جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا چندی پیش گفته بود که روسیه احتمالا با گروه طالبان روابطش را تقویت کرده تا فعالیت های آمریکا، ناتو و دولت افغانستان را ناموفق سازد و کم ارزش جلوه دهد.

روسیه اما این ادعاها را رد می کند.

در همین حال اما، کاخ سفید در بیانیه ای گفته است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در جریان یک گفتگوی تلفنی در روز سه شنبه هفته گذشته با یکدیگر توافق کردند تا برای بررسی راه های ممکن برای مبارزه علیه طالبان همکاری های بیشتری داشته باشند.

از سوی دیگر، روسیه از تصمیم اخیر دولت ترامپ مبنی بر اعزام سه هزار سرباز بیشتر به افغانستان انتقاد کرده است.

نیکولای پتروشف مشاور امنیت ملی روسیه روز چهارشنبه میزبانی اولین نشست غیررسمی مقامات شورای امنیتی روسیه، افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی به شمول قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان را در مسکو به عهده داشت.

سران امنیتی این کشورها در این نشست در خصوص تهدیدهای موجود از جانب فعالیت های تروریست ها و قاچاق مواد مخدر و همچنین پروسه آشتی ملی افغانستان با یکدیگر به بحث و گفتگو پرداختند.

آقای اتمر تصریح کرد: “طالبان باید تحت فشار قرار بگیرند تا به پروسه گفتگوهای صلح بپیوندند، و آقای پتروشف نیز این موضوع را تایید کرد. تمامی گروه های شورشی برای پیوستن به گفتگوهای صلح دعوت شده اند، و اگر از این فرصت استفاده نکنند، اشتباه بزرگی را مرتکب می شوند.”

وی علاوه کرد: “درخواست طالبان مبنی بر خروج نیروهای خارجی باید هدف مذاکرات باشد، نه پیش شرطی برای مذاکرات. هیچ پیش شرطی را قبول نداریم. ما به طالبان صراحتا می گوییم که خروج نیروهای خارجی باید از طریق گفتگوهای صلح بدست آید.”

مشاور امنیت ملی کشور همچنین به اظهارات فرستاده ویژه روسیه برای افغانستان اشاره کرد و گفت که افغانستان امیدوار است همکاری ها میان آمریکا و روسیه از سر گرفته شود.

ضمیر کابلوف فرستاده ویژه روسیه برای افغانستان روز گذشته گفت: “تصمیم آمریکا برای جایگزینی هلی کوپترهای روسی و دیگر تجهیزات نظامی برای نیروهای امنیتی افغانستان به معنای واقعی بر خلاف اهداف مشترک ما برای تامین ثبات موقعیت افغانستان است.”

آقای اتمر اما در این خصوص گفت که وی امیدوار است همکاری ها میان آمریکا و روسیه باز گردد، که در گذشته آمریکا از روسیه برای نیروهای امنیتی افغانستان هلی کوپتر خریداری می کرد.

او گفت: “افغانستان هلی کوپترهای روسیه را نگه می دارد و از آنها نیز استفاده می کند. ما همچنین هلی کوپترهای آمریکایی را نیز خواهیم داشت. بنابراین، هیچ کدام از این دو علیه دیگری نیست.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا