اکثر شورشیان طالبان تمایل به صلح دارند؛ اما القاعده همچنان مخالف است
فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در افغانستان گفت “بر اساس تخمین هایی که از سوی مقامات افغانی و برخی شورشیان طالبان به دستم رسیده نشان می دهد که شصت تا هفتاد درصد شورشیان طالبان تمایل دارند تا به روند صلح دولت افغانستان بپیوندند.”
وی افزود شورشیان وابسته به شبکه حقانی که مسئولیت اکثر حملات انتحاری و مسلحانه به نیروهای خارجی را دارد، و همچنین برخی اعضای باقی مانده گروه القاعده در افغانستان تمایلی به صلح ندارند.
آقای کمپبل همچنین در خصوص افزایش نفوذ داعش در افغانستان هشدار می دهد و می گوید برخی فرماندهان ارشد طالبان که با پیوستن به روند صلح دولت افغانستان مخالف هستند و با انتصاب ملا اختر منصور به عنوان رهبر جدید طالبان مخالفت می کنند نیز تمایلی برای صلح ندارند و با گروه داعش در حال بیعت هستند.
وی گفت “فکر می کنم مذاکرات صلح در آینده ادامه یابد، اما زمان خواهد برد تا طرف های درست و با صلاحیت را آنسوی میز مذاکرات ببینیم؛ بالخصوص که برخی اعضای طالبان همچنان بر سر رهبری جدید طالبان مجادله دارند.”
فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان همچنین موضوع خروج نیروهای آمریکایی پس از اتمام سال 2016 را به میان می آورد و می گوید که نیروهای آمریکایی باید حضور خود را در افغانستان تمدید کنند.
گفتنی است که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا پیش تر اعلام کرده بود که تصمیم دارد پس از پایان سال 2016 تعداد سربازان خود را در افغانستان به یک هزار سرباز کاهش دهد.
اما جنرال کمپبل می گوید یک هزار سرباز فعالیت های ضدتروریستی و آموزشی برای نظامیان افغان را محدود می کند.
وی گفت “اگر ما تعداد سربازان را به یک هزار کاهش دهیم، هیچ عملیات ضدتروریستی درستی نخواهیم داشت.”
کمپبل اما رقم پیشنهادی خود را برای تعداد سربازان اعلام نمی کند و فقط می گوید از 9،800 نیروی آمریکایی که در افغانستان در حال حاضر حضور دارند، تنها 1،300 تن به آموزش و مشاوره نیروهای امنیتی افغانستان مشغول هستند و تنها 5،00 تن خارج از کابل فعالیت دارند.
وی پیش تر به اعضای سنای آمریکا گفته بود “به نظرم در خصوص تعداد سربازان باید بازنگری صورت بگیرد، زیرا از زمانی که آقای اوباما در سال 2014 تصمیم گرفت تا تعداد سربازان آمریکایی را پس از سال 2016 به یک هزار کاهش دهد، اوضاع کاملا تغییر کرده است. نیروهای امنیتی افغانستان همچنان که در حال پیشرفت هستند، به کمک در بخش های متفاوتی نیز نیازمند می باشند.”
وی همچنین افزود “اما هیچ شکی نیست که نیروهای نظامی افغانستان انعطاف پذیری کافی دارند و اراده قوی برای مبارزه در برابر هر گونه خشونت را در وجود خود دارند.”
گفتنی است که ناتو نیز گزینه های خود را برای حضور بیشتر سربازان خود پس از اتمام سال 2016 باز گذاشته است، اما به نظر می رسد تمامی متحدان ایالات متحده آمریکا منتظر تصمیم آمریکا می باشند؛ اگر آمریکا حضور سربازان خود را کاهش ندهد، دیگر متحدان وی نیز تعداد سربازان خود را کاهش نخواهند داد.
قرار است که ایالات متحده در این خصوص تصمیم خود را تا یک هفته دیگر اعلام کند.
یکی از سناتوران آمریکایی در این باره گفت “کشورهای عضو ناتو، تصمیم های آمریکا را دنبال خواهند کرد. آگر ما آنجا بمانیم، دیگران نیز خواهند ماند؛ و اگر نمانیم دیگران هم نخواهند ماند.”