فرهنگی هنریِتیتر یک

اولین کتابخانه سیار برای کودکان بامیانی ایجاد شد!

این داستان نویس صابر حسینی نام دارد و کتاب ها را از پول شخصی خود تهیه کرده است.

او صندوقی را روی بایسیکل/دوچرخه خود نصب کرده است و هر روز بر اساس تقسیم اوقات این کتاب ها را بین کودکان روستاها توزیع می کند.

صابر حسینی می گوید، هدف از راه اندازی این کتابخانه سیار برای اطفال رشد ذهنی کودکان وتشویق آنان به مطالعه داستان وکتاب است.

آقای حسینی تصمیم دارد که فرهنگ کتابخوانی را بین کودکان این ولایت تقویت کند تا دست از بازی های ناپسند و بازی با اسلحه پلاستیکی بردارد.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که فرهنگ کتاب خوانی در کشور بسیار پایین است و سرانه مطالعه در کشور بر اساس امارهای غیر رسمی کمتر 5 دقیقه در روز است.

به طور میانگین می توان گفت سرانه مطالعه کتاب در دنیا 45 دقیقه در روز است.

سرانه بالای مطالعه در کشورهای توسعه یافته ای نظیر جاپان 90 دقیقه در روز و انگلیس با حدود 55 دقیقه در روز است که نشان از شاخص بالای توسعه در این کشورهاست.

اکنون با راه اندازی چنین برنامه های می توان فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه را در بین کودکان و نوجوانان بالا برد تا به شاخص های بالای توسعه در کشور برسیم.

گفتنی است که چند سال پیش یک معلم کلمبیایی برای تشویق مردم به کتابخوانی، با استفاده از الاغ کتابخانه سیار راه اندازی کرده بود.

«لوئیس سوریانو» که در روستای «لاگرویا» کلمبیا زندگی می کرد و در تعطیلات پایان هفته، بخشی از کتاب هایش را بار الاغ ها می کرد و به روستاهایی که از جاده مناسب و امکانات رفاهی بی بهره بود، می برد.

ظفر بامیانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا