سیاستِتیتر یک

اولین واکنش آیت الله خامنه ای پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان

آیت الله سید علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران که امروز (شنبه) با هیات دولت جدید ایران دیدار داشت، در اولین واکنش خود پس از سقوط دولت اشرف غنی و روی کار آمدن گروه طالبان گفت ایران و افغانستان اشتراکات فراوانی با یکدیگر دارند و دولت ها می آیند و می روند، ولی این ملت هاست که در کنار یکدیگر می مانند.

آقای خامنه ای گفت: “افغانستان برادر هم زبان، هم دین و هم فرهنگ ماست؛ مصیبت های افغانستان انسان را به شدت متأثر می کند. اینها کار آمریکاست، این سختی ‌هایی هم که می کشند، این حوادثی که دارد پیش می‌آید پی ‌در پی، پی ‌در پی این حادثه‌ی روز پنجشنبه، این کشتارها، همه‌ اش کار آمریکاست.”

وی افزود: “۲۰ سال این کشور را اشغال کردند و انواع و اقسام ظلم‌ها را به اینها کردند. مجلس عروسی و عزا را بمباران کردند. عناصری را زندانی کردند. تولید مواد مخدر را ده ها برابر افزایش دادند. یک قدم هم برای پیشرفت مدنی و اقتصادی افغانستان برنداشتند. افغانستان از آن زمان عقب تر نباشد جلوتر نیست. به هرحال ما طرفدار ملت افغانستان هستیم. دولتها می آیند و می ‌روند. آنکه باقی می‌ماند، ملت افغانستان هستند. و نوع رابطه ما با دولتها بستگی دارد به نوع رابطه آنها با ما. ان‌شاءالله خداوند وضع ملت افغانستان را به بهترین وجه قرار دهد.”

آیت الله خامنه ای در این دیدار همچنین به مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: “آمریکایی‌ها مدتها مذاکره را زیر پا گذاشتند و عمل نکردند. دولت کنونی آمریکا هم هیچ فرقی با دولت قبلی ندارد. مطالبه اینها همان مطالبه ترامپ است و هیچ تفاوتی نکرده است. انصافاً در پشت صحنه سیاست خارجی آمریکا یک گرگ درنده است که برخی مواقع به یک روباه حیله‌گر تغییر می کند. نمونه‌اش وضعیت امروز افغانستان است”.

لازم به ذکر است که به دنبال خروج بدون مسئولیت نیروهای خارجی از افغانستان، دولت اشرف غنی به سرعت سقوط کرد و نیروهای طالبان کنترل تقریبا تمامی افغانستان را بدست گرفتند. این سقوط دولت، هرج و مرج های زیادی را با خود به همراه داشت که بسیاری از مقامات کشورها، شهروندان آمریکایی و افغانستان و دیگر کشورها، جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا را مقصر اصلی تمامی اتفاقات در افغانستان عنوان کردند.   

در پی انفجار سهمگین تروریستی در میدان هوایی کابل که دست کم 170 تن به شمول 13 سرباز آمریکایی در آن حادثه جان خود را از دست دادند، چندین قانونگذار آمریکایی از رئیس جمهور و دیگر مقام های نظامی آمریکا خواستند که هر چه سریع تر استعفا بدهند در غیر این صورت با استیضاح مواجه خواهند شد.

از سویی دیگر، به دنبال قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، بسیاری از رسانه ها و کارشناسان سیاسی از تغییر ملموس سیاست های برخی افراد و نهادهای جمهوری اسلامی ایران در قبال طالبان سخن می گویند، و گفته می شود که این افراد از داخل ایران معتقدند طالبان فعلی با طالبان 20 سال گذشته تفاوت دارد، گرچه محمد جواد ظریف وزیر خارجه پیشین ایران عنوان می کرد که گروه طالبان همچنان در فهرست گروه های تروریستی ایران قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا