ملا محمد فاضل معاون وزیر دفاع طالبان به تازگی به وال استریت ژورنال گفته است که پس از امضای توافقنامه صلح با امریکا بسیاری از انتحاری های آنان گریه می کردند که دیگر نمی توانند به نظامیان امریکایی حمله کرده تا شهید شوند.
ملا فاضل گفت که در روزهای نخستین امضای توافقنامه صلح با امریکا، بسیاری از انتحاری های آنان یا به گفته خود آنها «نیروهای استشهادی» ناراضی و غمگین بودند.
براساس گزارش این روزنامه، ملا فاضل که یکی از اعضای گروه مذاکره کننده طالبان با امریکا و همچنین زندانی سابق در گوانتانامو بود پس از امضای توافقنامه دوحه به خط مقدم نبرد نیروهای طالبان با نیروهای دولت پیشین می رود تا با فرماندهان محلی خود دیدار کرده و آنها را از توافق سیاسی جدید آگاه سازد.
وی گفت: «اما بسیاری از طالبان اینطور فکر می کردند که آمریکایی ها ما را فریب می دهند و همه این ها یک دام است.»
براساس گزارش، محمد فاروق انصاری یکی از اعضای کمیسیون نظامی طالبان می گوید که در هنگام مذاکرات سیاسی طالبان با امریکایی ها، آنها جنگجویان خود را متقاعد کرده بودند تا به سوی امریکایی ها حتی یک مرمی هم شلیک نکنند.
او گفت: «هنگامی که امریکایی ها شروع به بستن و تخلیه پایگاه های خود در افغانستان کردند می دانستیم که کشور دیر و یا زود به دست ما می افتد.»
وال استریت ژورنال علاوه می کند که لغو تحریم های سیاسی و لغو محدودیت مسافرت های بین المللی برای اعضای دفتر سیاسی طالبان در قطر این امکان را به آنها داد تا علاوه بر مذاکرات سیاسی با امریکایی ها با دیگر کشورها نیز ارتباط سیاسی برقرار کنند، و خود را به آنها نشان دهند که آنگونه که یک «گروه تروریستی» نمایش داده می شوند نیستند.