
آقای عبدالله در این نشست که صبح روز (پنجشنبه، ۶ سنبله) با حضور مقامات و سرمایهگذاران سه کشور افغانستان، هند و ایالات متحده در دهلی جدید برگزار شده بود، با استثنایی خواندن فرصتهای پیش رو گفت که افغانستان در آینده به نقطۀ وصل تجارت و بازرگانی منطقه مبدل خواهد شد.
رئیس اجرایی حکومت گفت که قرار بود دیروز این نمایشگاه را افتتاح نماید، اما به دلیل حادثۀ تروریستی در کابل نتوانست در مراسم افتتاح اشتراک نماید. دوکتور عبدالله عبدالله گفت که حوادث تروریستی مثل دیروز در کابل، نشاندهندۀ چالشهایی است که ما به آن روبروهستیم. رئیس اجرایی تاکید نمود که تروریستها میتوانند کارها را به تأخیر اندازند ولی نمیتوانند ما را متوقف سازند.
رئیس اجرایی حکومت، از دیدار و ملاقات روز چهارشنبۀ خویش با دبیرکل ناتو و وزیر دفاع امریکا سخن زد و گفت که جامعۀ جهانی و ایالات متحده امریکا، یکباردیگر به حمایت از حکومت وحدت ملی و صلح، ثبات، حکومتداری خوب و اصلاحات همهجانبه در افغانستان تأکید ورزیدند.
دوکتور عبدالله عبدالله، نشست تجاری و سرمایهگذاری افغانستان، هند و ایالات متحده امریکا را فرصت استثنایی در زمینۀ توسعه افغانستان و منطقه خواند و از دهلی جدید و واشنگتن به خاطر برپایی این نمایشگاه قدردانی کرد.
رئیس اجرایی کشور گفت که این نشست بیشتر از پیش زمینه را برای گسترش همکاریهای منطقهیی در عرصۀ تجارت و بازرگانی فراهم میسازد.
دوکتور عبدالله عبدالله، از موقعیت استراتژیک و ترانزیتی افغانستان در منطقه یاد کرد و گفت که با گشایش راههای ترانزیتی از جمله راه ابریشم جدید، افغانستان به نقطۀ وصل کشورهای منطقه مبدل خواهد شد.
رئیس اجرایی حکومت، فرصتها و چالشهای سرمایهگذاری در افغانستان را برشمرد و ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه سه روزه بتواند روزنۀ تازهیی را در مناسبات منطقهیی به ویژه روابط اقتصادی فیمابین بازرگانان افغانستان، هندوستان و ایالات متحده امریکا بگشاید.
دوکتور عبدالله عبدالله از استراتژی امریکا در افغانستان و جنوب آسیا یاد کرد و گفت که راهبرد تازۀ رییسجمهور ترامپ در مبارزه با تروریسم، ثبات سیاسی و توسعۀ اقتصادی در افغانستان و منطقه موثر است. رئیس اجرایی حکومت، راهبرد تازۀ ایالات متحده امریکا را نشاندهندۀ حمایت قاطع واشنگتن از مردم و حکومت افغانستان عنوان کرد.
دوکتور عبدالله عبدالله، با اشاره به روابط تاریخی و نزدیک هند با افغانستان، از دهلی جدید به خاطر کمک و پشتیبانی از مردم افغانستان و ایجاد کارادور تجارتی میان کابل و دهلی سپاسگزاری و امتنان کرد و روابط تجارتی میان هند و افغانستان را تاریخی و با پیشینه خواند و ابراز امیدواری نمود که بازرگانان هند و افغانستان بتوانند زمینههای سرمایهگذاری و دادوستد تجاری را جستجو و ارزیابی نمایند.
رئیس اجرایی در صحبتهای خویش زمینههای سرمایهگذاری در افغانستان را برشمرد و از تاجران هندی خواست تا در بخش معادن٬ زیرساختارها و صحت عامه در افغانستان سرمایهگذاری نمایند.
در این نشست، ژارژدافیران، ایالات متحده امریکا در دهلی جدید و کابل و وزیر تجارت و صنایع هند نیز به سخنرانی پرداختتند.
دیپلوماتهای ارشد امریکایی، از روابط عمیق و استراتژیک کشورشان با کابل و دهلی جدید سخن زدند و ابراز امیدواری کردند که با برگزاری این نشست روابط تجاری- بازرگانی افغانستان و هند بیشتر از گذشته گسترش یابد و فرصتهای تازه در برابر بازرگان دو کشور قرار گیرد.
ژارژدافیر ایالات متحده در کابل، به تکرار از حمایت واشنگتن از دولت افغانستان تأکید ورزید و گفت که از حکومت وحدت ملی در راستای اصلاحات اقتصادی، مبارزه با فساد اداری و مبارزه تروریسم و هراسافگنی و توسعه و انکشاف حمایت مینمایند.
در این حال، وزیر تجارت و صنایع هند با خوشآمدگویی رئیس اجرایی حکومت به هند گفت که داکتر عبدالله عبدالله، چهرۀ شناختهشده در هند و دوست خوب مردم کشورش میباشد.
او با اشاره به تاریخ روابط کابل- دهلی، حمایت همهجانبۀ دولتش را از توسعۀ روابط بازرگانی و ترانزیتی با افغانستان اعلام کرد و گفت که تسهیلات لازم را برای سرمایهگذاران افغانستان و هند در زمینۀ افزایش مناسبات تجاری و ترانزیتی فراهم خواهند ساخت.
در این نشست دو روزه که با حضور ۷۰۰ تن از بازرگانان افغانستان، هند و ایالات متحده امریکا برگزار شده است، تجار سه کشور راههای گسترش روابط و مبادلات تجاری و اقتصادی را جستجو خواهند کرد.