آقای محب در مصاحبه با صدای امریکا گفت از آنجایی که مذاکرات امریکا و طالبان در قطر که موارد محدودی را در می گرفت حدود یک سال طول کشیده، گفت و گوهای بین الافغانی بدون شک به زمانی بیشتر از یک سال نیاز دارد.
وی خاطر نشان کرد صلح زمانگیر است و رسیدن به آن در مدت کم مانده به انتخابات ریاست جمهوری افغانستان امکان پذیر نیست.
به گفته او، مذاکرات قطر روندی است که در مراحل ابتدایی قرار دارد و اصل این روند در مذاکرات بینالافغانی آغاز میشود.
او تاکید کرد که در مذاکرات بین الافغانی در خصوص حکومتداری، شراکت در حکومت و مسایل زیادی که حل آن کار آسانی نیست، قرار است بحث شود.
محب افزود، دو طرف در مذاکرات بین الافغانی به تفاهماتی دست خواهند یافت که در نتیجه آن، طالبان در نظام جا داده شوند.
به گفته او، تفاهم امریکا و طالبان در صورتی مثبت خواهد بود که خواستهای حکومت افغانستان در آن مد نظر گرفته شود.
آقای محب افزود: “دیدگاه ما در مورد آینده افغانستان با سایر شرکای ما در خصوص صلح فرق میکند. دیگران در فکر خود هستند که طالبان دیگر برای آنان تهدید نباشد اما ما خواهان یک افغانستان صلح آمیز، مترقی، باثبات و باعزت استیم که دیگر در آن جنگ نباشد”.
همچنین، او خاطر نشان کرد، افرادی که به نام طالبان میجنگند، انگیزه یکسان ندارند و جنایت کاران، قاچاقبران و افرادی با انگیزههای ضد خارجی نیز شامل این گروه است؛ بناً برخی آنان به خاطر پول یا سایر چیز ها و برخی دیگر به خاطر مسائل دیگر می جنگند.
به گفته او، از نظر حکومت افغانستان، ایجاد اجماع منطقه ای، ایجاد یک صف واحد داخلی، مبارزه بر ضد تروریزم، قاچاقبران و حلقات جرمی که از جنگ سود میبرند، همه از جمله مواردی هستند که باید از نظر حکومت افغانستان در پروسه صلح تعریف و حل شوند.
محب بیان داشت، حکومت افغانستان تمامی امکانات را به کار انداخته است تا تمامی انگیزههای جنگ را در کشور از بین ببرد.
این در حالی است که نهمین دور مذاکرات امریکا و طالبان از روز جمعه به این طرف جریان دارد و گفته میشود دو طرف به توافق نهایی نزدیک شدهاند.
از سوی دیگر، گفتگوهایی وجود دارد که گویا انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در تاریخ ششم میزان سال جاری برگزار گردد، به دلیل روند صلح به تعویق میافتد؛ اما حکومت افغانستان با تعویق انتخابات و احتمال ایجاد اداره موقت به شدت مخالفت کرده است.