امریکا به طالبان مشروعیت داد/حکومت جدید با حضور گسترده طالبان و حمایت پاکستان در افغانستان محتمل است
اوضاع کنونی کشور تعریفی ندارد: از یک سو مذاکرات صلح دوحه به فرجامی نرسیده و از سوی دیگر حملات تهاجمی طالبان بیداد می کند و این گروه چندین مرکز ولایت را تحت کنترل خود درآورده است.
در چنین شرایطی پیش بینی آینده کار واقعا سختی است.
یکی از کاربران فیس بوکی به نام «فرهاد موسوی» در پیش بینی آینده افغانستان می نویسد امریکا با شناختن طالبان به عنوان یک گروه سیاسی در توافق صلح با این گروه به طالبان مشروعیت بخشید.
به گفته این کابر فیس بوکی امرالله صالح از سیاستمداران سابق افغانستان و از همسنگران قهرمان ملی کشور احمدشاه مسعود است که در برخی از موارد تصمیمات و نظریات شان احساساتی بیان می شود.
جناب صالح چندی قبل پس از سرو صدا های زیاد نسبت به سقوط پیهم مراکز ولسوالی ها بدست طالبان در یک پیام فیسبوکی نوشت که تروریستان طالب با ایجاد خط باریک به مراکز ولسوالی ها می رسند و این جای نگرانی نیست!
جناب صالح فعلا طالبان از خط باریک عبور کرده به خط بزرگ رسیده اند و حداقل طی چند روز مراکز شش ولایت در شمال و شرق کشور را با اندک درگیری تصرف شده اند و مراکز چند ولایت دیگر کاملا در سقوط مواجه است اما شما هیچ خط و نشانی در فیسبوک ندارید.
بیشتر از سیاستمداران افغانستان احساساتی عمل می کنند و در برخی از موارد این احساسات به واقعیت ها تبدیل می شود.
در تازه ترین مورد فایل صوتی جنرال یاسین ضیاء در شبکه های مجازی دست بدست می شود و آقای ضیاء می گوید اشرف غنی با پاکستان و آمریکا معامله کرده و افعانستان را به طالبان واگذار می کند چیزی که بعدا جناب یاسین ضیاء اعلام کرد این صدا مربوط او نیست!!
متاسفانه فعلا تمام مشکلات و گرفتاری ها دامنگیر ملت شده امروز افغانستان در بدترین شرایط ناگوار امنیتی قرار گرفته و همه در تلاش مهاجرت به خارج کشور هستند، در نمایندگی های سفارت خانه های خارجی نوبت ویزا گرفتن به هرکس نمی رسد و روزانه صدها تن از طریق زمینی و هوایی کشور را ترک می کنند.
صف های طویل و ازدحام بیش از حد در مراکز اخذ تذکره الکترونیکی و پاسپورت در تاریخ ماموریت اداری وزارت امور داخله بی سابقه است، همه راه مهاجرت را در بیش گرفته اند و آنهاییکه توان مهاجرت به خارج از کشور را ندارند در ساحات جنگی از خانه و کاشانه شان آواره شده به مراکز و روستا های دیگر ولایات پناه برده اند.
نیروهای امنیتی، بسیج های مردمی و مقاومت به رهبری شماری از فرماندهان جهادی در برخی از ولایات علیه طالبان می جنگند اما به نظر میرسد که مقاومت ها در درازمدت نتیجه مطلوب نخواهد داشت زیرا آمریکایی ها با رسمیت شناختن طالبان به نام یک گروه سیاسی در دوحه قطر به این گروه مشروعیت داد و حال میخواهد که با مداخله پاکستان حکومت جدیدی را به حضور گسترده طالبان در افغانستان شکل دهد، روی هم رفته و در مجموع براساس چشم دیدها و رفتار چند پهلوی آمریکایی ها با حمایت پاکستان جنگ در اینجا خاتمه پیدا نخواهد کرد و برای رسیدن به صلح واقعی راه دور و درازی در پیش رو داریم.
ما در فضای مجازی از پاکستان به سازمان ملل شکایت کردیم که این کشور را تحریم کند در حالیکه باید مزدوران آمریکایی و پاکستانی را در داخل کشور تحریم و سرکوب نماییم، بیگانگان برای ما صلح و آرامش نخواهد آورد و یک چیز ناراحت کننده اینکه متاسفانه ما مسولین با مسولیت و وطن دوست واقعی نداریم همه در فکر دور و بر خود هستند و در این میان ملت مظلوم واقع شده و در میدان جنگ قربانی می شوند.