افغانستان، پاکستان و یمن با بیشترین کمبود واکسن کرونا در جهان
سازمان بهداشت جهانی هدفی را تعیین کرده که به موجب آن باید تا ماه سپتامبر سال آینده میلادی (سنبله 1401)، دست کم هفتاد فیصد جمعیت تمامی کشورها واکسن کرونا دریافت کرده باشند.
اما براساس گزارشی تازه تحت عنوان «کووید گلوبال تراکر» که این هدف سازمان بهداشت جهانی را دنبال می کند؛ کشورهای افغانستان، پاکستان و یمن بیشترین فاصله را با این هدف تعیین شده دارند.
براین اساس، افغانستان با جمعیتی در حدود 39 میلیون نفر، 22 میلیون دوز واکسن کرونا کم دارد.
یمن نیز با جمعیتی در حدود 30 میلیون نفر، 18 میلیون دوز و پاکستان با 220 میلیون نفر جمعیت، 60 میلیون دوز واکسن کرونا کمبود دارد.
گزارش علاوه می کند که مردم در کشورهای دیگر که هم طی سال های گذشته در گیر بحران های سیاسی و نظامی بوده اند، تاکنون دوزهای مورد نیازشان را به اندازه کافی دریافت نکرده اند.
برای مثال کوریای شمالی هم با 26 میلیون نفر جمعیت در حدود 16 میلیون دوز کمبود دارد. سوریه با حدود 17.5 میلیون نفر جمعیت در حدود 11 میلیون دوز کمبود دارد. هاییتی با 11.4 میلیون نفر جمعیت، هفت میلیون دوز کم دارد.
در همین راستا، نشستی با حضور 40 وزیر خارجه کشورهای مختلف در آمریکا برگزار شد و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت: «همه گیری کرونا تنها یک بحران بهداشتی در جهان نیست، بلکه این یک بحران انسانی، اقتصادی و امنیتی است؛ از این رو از تمامی وزرای خارجه کشورها می خواهیم که برای مهار آن تلاش هایشان را بیشتر کنند.»
لازم به ذکر است که براساس آمارها، تاکنون در حدود پنج میلیون و هشت صد هزار افغان تنها یک دوز از واکسن را دریافت کرده اند، و فقط دو میلیون و هفت صد هزار نفر یعنی کمی بیش از هفت فیصد جمعیت افغانستان هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.