پاکستان پیش تر گفته بود که صلاح الدین ربانی وزیر خارجه افغانستان تایید کرده است که در این نشست اشتراک خواهد کرد. گرچه پاکستان توقع داشت مقام بالاتری از صلاح الدین ربانی مانند محمد اشرف غنی رئیس جمهوری و یا عبدالله عبدالله رئیس اجرایی کشور در این نشست اشتراک کند، افغانستان اعلام کرده است که فقط حضرت عمر زاخیلوال سفیر کشورمان در اسلام آباد در این نشست به نمایندگی از افغانستان حضور خواهد داشت.
پاکستان گفته است که سران کشورهای دیگر عضو سازمان اکو بجز ازبکستان که معاون نخست وزیر این کشور به این نشست خواهد رفت، حضورشان در این نشست را تایید کرده اند.
لازم به ذکر است که روابط پر تنش قبلی افغانستان و پاکستان ماه گذشته و پس از وقوع چندین واقعه مرگبار تروریستی در خاک پاکستان، بیش از پیش به سوی تیرگی گرایید. پاکستان پس از این رویدادها ادعا کرد که تروریستان از خاک افغانستان وارد این کشور شده بودند. اتهامی که کابل نه تنها آن را رد کرده است، بلکه این همواره موقف کابل در برابر پاکستان بوده است که تروریستان از خاک پاکستان برای اجرای عملیات تروریستی شان استفاده می کنند.
ارتش پاکستان عملیات جستجوی گسترده ای را شروع کرد و مرزهای تورخم و چمن که مغایر با توافقنامه ترانزیتی و تجاری افغانستان و پاکستان است را مسدود کرد.
سرتاج عزیز مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی این کشور پیش تر گفته بود که دو کشور بر سر مکانیزم مشترکی برای مقابله با تروریزم به توافق رسیده اند و قرار است در حاشیه نشست اکو پیشرفتی در این خصوص صورت بگیرد.
گرچه تاکنون دو کشور از آن پس چیزی در مورد سرنوشت این مکانیزم مشترک اعلام نکرده اند، اما عدم حضور مقامات عالی رتبه افغانستان در نشست اکو نشان دهنده ناموفق بودن این مکانیزم می باشد.
سازمان همکاری اقتصادی در سال 1343 (1964) نخستین بار توسط سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه پایه ریزی شد که اما طی سال های آتی، 7 عضو جدید به شمول افغانستان به عضویت این سازمان در آمدند.
افغانستان در سال 1372 عضو این سازمان شد و هم اکنون کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان عضو این سازمان هستند.
هدف از ایجاد این سازمان، بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو سازمان می باشد.