سازمان گزارشگران بدون مرز گزارش ۲۰۱۹ خود از ردهبندی جهانی آزادی رسانهها را امروز پنجشنبه، ۲۹ حمل نشر کرد.
این سازمان هر سال گزارش ردهبندی جهانی آزادی رسانهها را منتشر میکند که وضعیت آزادی رسانهها را در ۱۸۰ کشور جهان نشان میدهد.
این گزارش در مورد وضعیت آزادی رسانهها در افغانستان جزئیات بیشتر نداده است اما، ناامنی را چالشهای جدی و نگرانکننده فراروی کار روزنامه نگاری عنوان کرده است. سازمان گزارشگران بدون مرز به حمله مرگبار انتحاری و خونبار برای خبرنگاران در ششدرک کابل اشاره کرده است. بر اساس یافتههای این سازمان در سال گذشته میلادی ۱۶ خبرنگار به رغم تلاش حکومت وحدت ملی در حملاتی کشته شدهاند که مستقیماً رسانهها در آن هدف قرار گرفته است.
سازمان گزارشگران بدون مرز در ردهبندی سال ۲۰۱۹ خود، وضعیت جهانی آزادی رسانهها را نگرانکننده توصیف کرده و تعبیر «به راه افتادن ماشین ترسآفرینی» را به کار برده است که باور تهیهکنندهگان این گزارش، «کینآفرینی به روزنامهنگاران به خشونت بیشتر علیه آنها دامن میزند و چرخه این ماشین خشونت به افزایش ترس منجر شده است» و انجام کار «جدی روزنامهنگاری» را آسیب میرساند.
در گزارش از قول کریستف دولوار، دبیر اول گزارشگران بدون مرز در آمده است: «اگر بحث سیاسی دانسته و یا ندانسته به فضای جنگ داخلی سوق داده شود و روزنامهنگاران به قربانیان آشکار آن بدل شوند، الگوهای دموکراسی در خطر بزرگی قرار میگیرند. از میان برداشتن این مکان یک ترس برای همهی زنان و مردان با حسن نیت ِ متعهد به آزادیهایی که در طی تاریخ بشری به دست آمدهاند، ضرورت فوری است.»
در ردهبندی جهانی آزادی رسانهها ۲۰۱۹، ناروی برای سومین سال پیهم رده نخست خود را حفظ کرده است و فنلند و سویدن به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارد.
همچنان کوریای شمالی با صعود یک رده در جایگاه ۱۷۹ قرار گرفته و ازبکستان با افت دو رده در جایگاه ۱۸۰ قرار گرفته است.