اجتماعیمصاحبه و گزارش

افزایش کشت تریاک؛ طالبان: نمی خواهیم تنها منبع درآمد دهاقین را قطع کنیم

دهاقین افغانستان می گویند به کشت تریاک ادامه می دهند چون دستور روشنی از سوی امارت اسلامی مبنی بر ریشه کن کردن کشت تریاک دریافت نکرده اند.

به نقل از صدای امریکا، دهاقین افغان تاکید می کنند کشت تریاک برای زنده نگاه داشتن اعضای فامیل هایشان ضروری ست چون سودآور است، کاشت آن آسان است و به آب کمی نیاز دارد.

نور یک کشاور پنجاه و دو ساله در ولایت فراه می گوید اگر تریاک کشت نکند خانواده اش گرسنه می ماند و گذشته از آن گزینه دیگری در کنار کشت تریاک ندارد.

وی که پدر ده فرزند می باشد می گوید خانواده اش حتی غذا برای یک ماه ندارند و نمی داند تا فرا رسیدن فصل برداشت محصولات چگونه شکم فرزندانش را سیر  نگه دارد.

نور می افزاید قیمت مواد غذایی روز به روز افزایش می یابد و مردم قادر به خرید غذا نیستند.

وی تاکید می کند کشت گندم در مقایسه با تریاک سخت تر است و سود کمی دارد.

نور می گوید با توجه به خشکسالی و کم بود آب در ولایت فراه کشت تریاک گزینه خوبی ست چون در شش ماه رشد می کند و به آب کمی نیاز دارد.

با تسلط طالبان بر افغانستان در ماه آگوست گفته می شود قیمت تریاک نیز افزایش یافته است.

براساس گزارش اداره جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در ماه گذشته به دنبال سقوط ناگهانی دولت پیشین افغانستان قیمت تریاک از بیست و دوم ماه می تقریبا دو برابر شد.

سید علی یک کشاور دیگر افغان از ولایت ننگرهار نیز می گوید تریاک در مقایسه با گندم و ذرت پنج تا شش برابر محصول دهی بیشتری دارد.

وی افزود در زمین هایی که طی بیست سال گذشته هرگز تریاک کشت نشده بود در سال جاری تریاک کشت شده است. سید علی کشت تریاک را یک منبع درآمد برای دهاقین افغان می داند و می گوید دیگر محصولات کشاورزی بازار ندارند.

این در حالی ست که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در ماه آگوست ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی گفت کشت و قاچاق مواد مخدر توسط طالبان ممنوع می شود.

ماه گذشته اما ذبیح الله مجاهد طی مصاحبه یی، سخنانی عکس آنچه گفته بود را مطرح نمود و تاکید کرد افغانستان با بحران اقتصادی روبروست و محروم کردن مردم افغانستان از تنها منبع درآمدشان عاقلانه نیست.

این در حالی ست که اداره کشاورزی و غذای سازمان ملل طی گزارشی در ماه اکتبر هشدار داد تا ماه مارچ سال 2022 میلادی تعداد افرادی که با گرسنگی محض در افغانستان روبرو به 22.8 میلیون افزایش می یابد. این آمار بین ماه های سپتمبر و تا اکتبر سال 2021 میلادی 18.8 میلیون نفر اعلام شده بود.

سیاست طالبان در قبال کشت تریاک و قاچاق مواد مخدر در حالی گنگ و نامشخص است که این گروه طی بیست سال مبارزه با امریکا و نیروهای خارجی از راه مواد مخدر درآمد بالایی کسب می کرد.

مترجم: حفیظ الله رجبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا