امنیت و جرایمِتیتر یک

افراد طالبان 13 هزاره را در دایکندی کشتند؛ در قریه «کاهور» دقیقا چه گذشت؟

سازمان عفو بین الملل امروز (سه شنبه 13 میزان) گفته است که براساس گزارش تازه این سازمان، افراد طالبان پس از اینکه موفق به تصرف ولایت دایکندی شدند، در تاریخ (30 اگست مطابق باهشتم سنبله) 13 شهروند هزاره تبار را که 11 تن آنان نظامیان تسیلم شده و دو نفر غیرنظامی بودند را در قریه «کاهور» این ولایت کشتند.

چه اتفاقی دقیقا در قریه «کاهور» افتاد؟

گزارش سازمان عفو بین الملل می نویسد که افراد طالبان در تاریخ 14 اگست مطابق با 23 اسد (یک روز قبل از خروج اشرف غنی از کشور) موفق به تصرف بخش اعظمی از ولایت دایکندی شدند.

در حدود 34 تن از نیروهای نظامی دولت پیشین به همراه مقادیری سلاح و تجهیزات نظامی در ابتدا در ولسوالی «خیدیر» این ولایت پناه می برند؛ که اما وقتی متوجه می شوند افراد طالبان بخش اعظمی از ولایت دایکندی را به تصرف خود در آورده اند تصمیم به تسلیم شدن می گیرند.

افسری به نام محمد عظیم صداقت مسئولیت رهبری پروسه تسلیم شدن به افراد طالبان را بر عهده می گیرد و قرار می شود در تاریخ 29 اگست مطابق با هفتم سنبله سلاح هایشان را در حضور نیروهای طالبان بر زمین گذاشته و تسلیم شوند.

روز پس از آن (30 اگست مطابق با هشتم سنبله)، در حدود 300 تن از افراد طالبان با موترهایشان به قریه «دهنه غول» جایی که نیروهای نظامی تسلیم شده با خانواده هایشان حضور داشتند می رسند. در حالیکه نیروهای نظامی دولت پیشین به همراه خانواده هایشان در تلاش برای ترک منطقه بودند، یک موتر از کاروان آنها در نزدیکی قریه کاهور گیر می ماند.

گزارش عفو بین الملل می گوید افراد طالبان به این موتر می رسند و به روی آنها آتش می گشاید که دو غیرنظامی به شمول یک دختر جوان 17 ساله هنگام فرار جان خود را از دست می دهند. سپس یک عضو نیروهای نظامی دولت پیشین متقابلا شروع به تیراندازی می کند و یک عضو طالبان را می کشد و یک تن دیگر نیز زخمی می گردد. به دنبال آن، طالبان به روی جمعیت در حال فرار و نیروهای نظامی دولت پیشین تیراندازی کرده و دو عضو آنان را میکشد.

براساس گزارش؛ پس از آنکه 9 عضو نیروهای نظامی دولت پیشین در جریان این تیراندازی ها تسلیم می شوند، طالبان آنها را به نزدیکی یک رودخانه مجاور برده و آنها را اعدام می کند.  

عفو بین‌الملل می گوید گرچه نمی تواند خودش مستقلا تایید کند که تصاویر بدست آمده از اجساد 11 مرد و آثار مرمی ها روی قسمت سر این افراد در همان منطقه یاد شده اتفاق افتاده است و یا خیر، اما گواهی شاهدان عینی ماجرا در ولایت دایکندی با آنچه در این تصاویر دیده می شود، مطابقت دارد.

صدیق الله عابد رئیس پولیس طالبان برای ولایت دایکندی یک روز پس از این رویداد، کشتار را انکار می کند اما تایید می کند که یک عضو طالبان در جریان درگیری ها زخمی شده است.

نقشه ای از ولسوالی خدیر و مکان هایی که اتفاقات یاد شده در آن رخ داده است.

روز پس از آن، طالبان جنازه ها را به خانواده هایشان تحویل می دهند و به خانواده های نیروهای دولتی پیشین هشدار می دهند که آنانی که فرار کرده اند باید ظرف مدت 3 روز بازگشته و خود را تسلیم کنند.

سازمان عفو بین الملل اسامی 11 نظامی کشته شده را موسی علی 46 ساله، خداداد جواهری 33 ساله، عصمت الله 34 ساله، نورعلی ابراهیمی 34 ساله، حبیب الله 33 ساله، امان الله 32 ساله، رضا کریمی 31 ساله، داوران 26 ساله، دورمحمد 41 ساله، عبدالحمید فهیمی 28 ساله و رضا جویا 33 ساله معرفی کرده است.

«اگنس کالامارد» دبیرکل سازمان عفو بین الملل می گوید “این قتل های خونسردانه، اثبات بیشتری بر این است که طالبان همچنان به سوء استفاده های وحشتناکی که در دوران قبلی شان مرتکب می شدند ادامه می دهند.”

خانم کالامارد می گوید که طالبان با وجود اعلام عفو عمومی برای کارمندان دولت پیشین اما همچنان به هدف قرار دادن آنها ادامه می دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا