سیاستِتیتر یک

اشرف غنی با رئیس جمهور و برخی مقامات بلند پایه آذربایجانی دیدار کرد

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور که امروز در راس هیئی عالی رتبه وارد باکو پایتخت آذربایجان شده بود با مقامات بلند پایه این کشور دیدار کرد و بر گسترش روابط ها میان دو کشور تاکید ورزید.

الهام علی اوف رئیس جمهور آذربایجان با استقبال از رئیس جمهور گفت که سفر مقامات کشور به آذربایجان نشان میدهد که روابط میان دو کشور افزایش یافته است.

وی همچنین از حمایت افغانستان از این کشور در شورای امنیت سازمان ملل قدردانی کرد و افغانستان را شریکی مهم برای آذربایجان عنوان کرد.

الهام علی اوف همچنین گفت که در بخش های زیربنایی، ارتباطات و خط آهن با افغانستان همکاری خواهد کرد.

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور نیز از نقش آذربایجان در ماموریت حمایت قاطع ناتو و تمدید تعهد های این کشور به افغانستان سپاسگزاری کرد.

آقای غنی سپس با آرتور راسی صدراعظم آذربایجان و صابر اسدوف رئیس پارلمان این کشور دیدار کرد و بر تقویت روابط ها میان دو کشور به بحث و گفتگو پرداختند.

صابر اسدوف رئیس پارلمان آذربایجان گفت که روابط میان دو کشور رضایت بخش می باشد و سفر اخیر رئیس جمهور به گسترش این روابط ها کمک خواهد کرد.

وی همچنین گفت که از افغانستان می خواهند همیشه در سازمان های بین المللی از موضع آذربایجان حمایت کند.

در مقابل رئیس جمهور گفت که افغانستان از موقف مشروع و قانونی آذربایجان در محافل بین المللی حمایت می کند و از اینکه پارلمان آذربایجان در عقد قرارداد های مهم نقش دارد، مایه دلگرمی افغانستان می باشد.

وی افزود “روابط سیاسی میان دو کشور خوب است و باید تمرکز بیشتر روی گسترش روابط اقتصادی و تجارتی صورت بگیرد.”

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور همچنین از هیئت پارلمان آذربایجان دعوت کرد تا به افغانستان سفر نمایند و به شمول اعضای پارلمان افغانستان با سایر مقامات نیز دیدار کنند.

آقای غنی همچنین شام امروز در اقامتگاه خود در شهر باکو با شماری از نمایندگان شرکت های بزرگ تجارتی آذربایجان نیز دیداری داشت و در رابطه به فرصت های خوب سرمایه گذاری در افغانستان به آنان معلومات داد.

رئیس جمهوری گفت که در خصوص جلوگیری از آسیب های احتمالی سرمایه گذاری در افغانستان،  مذاکراتی با نهاد های بین المللی از جمله بانک جهانی در جریان است.

آقای غنی گفت “زمینه خوب سرمایه گذاری در افغانستان در عرصه های زیربنایی، انرژی، ساختمان، زراعت، تولید سمنت/سیمان و استخراج مس، فولاد، گاز و تیل/نفت وجود دارد.

رئیس جمهور گفت که تعرفه ها در کشور های همسایه و کشور های اروپایی برای صادرات کالاهای تجاری افغانستان پائین است و این مسئله می تواند باعث گسترش بازار افغانستان گردد.

در مقابل نمایندگان شرکت های بزرگ تجارتی آذربایجان گفتند که تمام موارد سرمایه گذاری در افغانستان را بررسی خواهند کرد و علاقمندی خویش را برای سرمایه گذاری در افغانستان در بخش های ساختمانی، مس، زیربنایی، فایبر نوری و انرژی ابراز کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا