استعدادهای ورزشی غور ناشناخته مانده اند
ورزشکاران در ولایت مرکزی غور با آنکه حتی به کمترین امکانات نیز دسترسی ندارند، در چند سال گذشته توانسته به پیشرفت های چشمگیری دست یابند. کسب هشت مدال طلا، ده نقره و پانزده برنز از مسابقات ملی در رشته های مختلف ورزشی، از مهمترین دستاورد های آنان است. این ورزشکاران سخت می کوشند تا به مسابقات بین المللی نیز راه یابند اما برای رسیدن به این هدف با چالش های بزرگی مواجه اند.
عبدالقیوم سرحدی یکی از ورزشکاران غور به خبرگزاری رها گفت که قرار بود یک استدیوم ورزشی سالها پیش در این ولایت ساخته شود اما بی توجهی اداره محلی سبب شده تا کار عملی آن هنوز آغاز نشود.
آقای سرحدی افزود:”یک میلیون و دو صد هزار دالر برای ساخت یک ورزشگاه بزرگ در این ولایت اختصاص یافته بود اما نمی دانم که این پول در کجا به مصرف رسید و توسط چه کسانی حیف و میل گردید”.
“تیم های ورزشی در آستانه فروپاشی”
براساس آمار ارائه شده از سوی اداره ورزش ولایت غور، هم اکنون بیش از چهارده هزار تن از دختران و پسران ورزشکار در این ولایت، در بیست و هفت رشته ورزشی به تمرین و مسابقه می پردازند. با وجودیکه این اداره، علاقه مندی جوانان این ولایت به ورزش را رو به افزایش می خواند اما ورزشکاران می گویند که برخی از تیم های ورزشی، بدلیل نبود امکانات مناسب، در آستانه فروپاشی قرار دارند.
محمد حیدری از دیگر ورزشکاران غور می گوید که ورزشکاران غور بویژه تیم های فوتبال با مشکلات جدی مواجه اند:”درحالی که آنان باید برای اشتراک در مسابقات آمادگی بگیرند اما هیچ جایی برای تمرین ندارند. حکومت تا کنون هیچ کار چشمگیری برای رشد ورزش در این ولایت انجام نداده است. بارها بودجه های هنگفتی به ساخت ورزشگاه ها اختصاص یافته است اما این پول ها حیف و میل شده اند”.
“همکاری ناچیز ریاست المپیک”
اداره ورزش غور نیز همکاری های ریاست المپیک کشور برای رشد ورزش در این ولایت را ناچیز خوانده است.
امیرمحمد غوری مدیر این اداره با آنکه در مورد ادعای ورزشکاران غور مبنی بر حیف و میل بودجه های اختصاص یافته به ساخت ورزشگاه ها اظهار نظری نکرد اما گفت که تلاش های زیادی در زمینه فراهم سازی امکانات برای ورزشکاران غور انجام داده است.
آقای غوری می گوید که هشت سال پیش، یک ورزشگاه با حمایت مالی کشور جاپان در غور ساخته شد، اما این ورزشگاه پاسخگوی نیازمندی های ورزشگاران این ولایت نیست:”مشکل اساسی ورزشکاران غور بویژه رزمی کاران، نبود اماکن مناسب برای ورزش است. فوتبالیستان این ولایت نیز به زمین سبز دسترسی ندارند تا در آن به تمرین بپردازند”.
این تنها مشکلی نیست که فعالیت ورزشکاران غور را به چالش کشیده است. آنان در برخی مواقع، بدلیل نداشتن هزینه سفر، از اشتراک در مسابقات انتخابی تیم های ملی کشور نیز بازمانده اند. ورزشکاران غور می گویند که این موضوع سبب شده تا استعدادهای ورزشی این ولایت نا شناخته باقی بمانند.