اجتماعی

از 33 شفاخانه درمان کرونا تنها 5 شفاخانه فعال مانده است

با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، از سی و سه شفاخانه ای که  خدمات درمانی برای کرونا ارائه می کرد تنها پنج شفاخانه اکنون فعال مانده است.

کمبود نیروی متخصص انسانی به شمول داکتران و پرستاران، کمبود دارو و حتی کمبود سوخت برای گرم نگه داشتن محیط اتاق ها و سالن از دلایل عمده بسته شدن دیگر شفاخانه های درمان و ارائه خدمات برای مقابله با بیماری کرونا عنوان شده است.

از سویی هم پنج شفاخانه ای که اکنون فعال مانده در تهیه اکسیژن، دارو و سوخت دچار مشکل جدی می باشد.

این در حالی ست که در سرمای شدید کنونی بیماری کوید-19 نیز در افغانستان یک بار دیگر اوج گرفته و آمار مبتلایان روز به روز بشتر می شود.

در شفاخانه درمان کرونا در کابل، کارمندان تنها می توانند محیط شفاخانه را در شب ها گرم نگه دارند در حالیکه کاهش دما در روز خود یک مشکل جدی ست و بیماران زیر چندین کمپل(پتو) روی تخت ها بستری هستند.

داکتر محمد گل لیوال، مدیر شفاخانه درمان کرونا در کابل، به رسانه ها گفت شفاخانه به همه چیز از اکسیژن گرفته تا دارو نیاز دارد.

شفاخانه افغان-چاپان، شفاخانه بیماری های واگیر دار، تنها صد تخت برای بستری بیماران مبتلا به  کرونا دارد و با توجه به افزایش ابتلا به کرونا این تخت ها همیشه پر می باشد.

داکتر لیوال افزود قبل از اواخر جنوری، یک یا دو مورد ابتلا به کرونا در روز به شفاخانه مراجعه می کرد ما در او هفته اخیر، روزانه ده تا دوازده بیمار مبتلا به کرونا به این شفاخانه مراجعه می کنند.

وی تاکید کرد شرایط بیماران کرونایی روز به روز بدتر می شود و از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، پرسنل شفاخانه تنها معاش یک ماه خود را دریافت کرده اند.

این درحالی ست که بحران انسانی و اقتصادی میلیون ها افغان را به کام مرگ کشانده است.

سیستم بانکی افغانستان آسیب جدی دیده و نبود نقدینگی سبب مشکلات عمده در پرداخت معاش کارمندان بخش های عمومی از سوی امارت اسلامی شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا