اجتماعی

اتحادیه ملی خبرنگاران: تنها 30 درصد رسانه های افغانستان فعال مانده اند

 اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان با استناد به نتایج یک نظرسنجی می‌گوید، پس از تسلط طالبان فعالیت ۷۰ درصد از رسانه‌های افغانستان متوقف شده‌است.

مسرور لطفی؛ مسئول رسانه‌‌ای اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان امروز (یک‌شنبه، ۱۱ میزان) در یک‌ نشست خبری با نتایج نظرسنجی گفت که به دلیل محدویت طالبان، فعالیت ۷۰ درصد از رسانه‌های افغانستان متوقف شده و در حال حاضر تنها ۳۰ درصد فعال هستند.

به گفته او، این آمار براساس یک نظر سنجی با اشتراک حدود ۱۵۰۰ خبرنگار در ۲۸ ولایت انجام شده‌است.

لطفی گفت که ۷۴ درصد از خبرنگاران در این نظرسنجی دیدگاه شان را شریک ساختند و متباقی شان مدیران و کارمندان دیگر بخش رسانه بوده‌اند. به گفته‌ او ۹۵ درصد این نظرسنجی را طبقه جوانان تشکیل می‌دهد.

نتایج این بررسی نشان می‌دهد که ۶۷ درصد از روزنامه نگاران به دلیل تحول‌های اخیر شغل خود را از دست داده‌اند و تنها ۳۳ درصد آن‌‌هم در شرایط سخت مشغول به کار هستند.

همچنین ۴۰ درصد از خبرنگاران نگران مصونیت جانی، ۳۰ درصد نگران اقتصاد و ۳۰ درصد دیگر آنان نگران از دست دادن شغل شان هستند.

اتحادیه ملی خبرنگاران در ادامه از طالبان خواست محدود کردن دست‌رسی به اطلاعات کاری درست نیست و باید رسانه‌ها آزادی شان حفظ شود.

این اتحادیه از نهادهای بین‌المللی و جامعه جهانی خواست در مورد دست‌رسی به اطلاعات در افغانستان توجه جدی کنند.

به تازگی دیده‌بان حقوق بشر، طالبان را متهم به وضع محدویت شدید بر آزادی رسانه‌ها کرده و گفته است مقررات سبب شده تا خبرنگاران سکوت را ترجیح دهند.

این نهاد در گزارشی گفته‌است اقدامات اخیر حکمران‌های جدید افغانستان سبب‌ خاموش‌ساختن‌ انتقادها و نظرات مخالف در کشور شده‌است.

به گفته سازمان دیده‌بان حقوق بشر، در پایان ماه سپتامبر وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان قواعد «وسیع و مبهمی را وضع کرده‌است که عملاً از هرگونه گزارش انتقادی درباره طالبان جلوگیری می‌کند».

پاتریشیا گوسمن؛ معاون مدیر بخش آسیایی این سازمان گفت: «مقررات جدید سبب شده‌اند که خبرنگاران و روزنامه نگاران سکوت را ترجیح دهند، زیرا در غیر آن هراس دارند که به زندان افگنده شوند.»

همزمان گفته می‌شود نیروهای طالبان اخیراً برخی از روزنامه نگاران را به طور خودسرانه بازداشت کرده و مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند.

با این حال، تعدادی زیادی از خبرنگاران به دلیل تهدیدات امنیتی کشور را ترک کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا