آیت الله شیخ محمد حکیم صمدی در ولسوالی “جاغوری” ولایت غزنی به دنیا آمد.
او از یک خانواده مرفه با پدری پزشک بود و پدربزرگش از سرداران و خوانین بزرگ افغانستان به شمار می رفت؛ اما با این وجود به تشویق پدر و مادر خود به سمت تحصیل علوم دینی گرایش پیدا کرد، در حالی که پیش از او کسی در خانواده اش علوم دینی را نخوانده بود.
محمدحکیم نوجوان در حوزه ولسوالی جاغوری دروس قوانین الاصول، شرح لمعتین و مطول را فرا گرفت.وی در افغانستان، هم درس می خواند و هم به طلاب درس می داد و آیت الله شیخ آصف محسنی از همکلاسی های او در دوره تحصیل بود.
وی دروس سیوطی، حاشیه، قسمتی از مطول و لمعتین را در نزد آیت الله شیخ قربانعلی وحیدی در افغانستان گذراند.
محمدحکیم صمدی پس از مهاجرت به ایران به مدت 20 سال در درس خارج فقه و اصول آیت الله وحید خراسانی شرکت کرد. استاد فقه وی نیز آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی بود و دروس فلسفه را نیز در نزد آیت الله مرتضی مطهری گذراند.
وی قصد حضور در حوزه علمیه نجف را نیز داشت، اما به دلیل سخت گیری برای اقامت در زمان «حسن البکر» نتوانست اقامت زیادی در عراق داشته باشد؛ اما در همان دوره کوتاه با آیت الله سید محمدباقر صدر آشنا شد و مورد توجه آقای صدر قرار گرفت.
آیت الله محمدحکیم صمدی که از کودکی مطالعه را دوست داشت و در زمان حضور در حوزه علمیه قم 9 هزار جلد کتاب را در “موسسه در راه حق”، کتاب شناسی کرد و تالیفاتی نیز او به یادگار مانده است.
وی از بدو تأسیس مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام در کنار شخصیت هایی مانند حضرات آیات امینی، تسخیری، حکیم، آصفی و… عضو شورای عالی این سازمان بود.
آیت الله صمدی سپس به دعوت شیعیان آلمان به این کشور رفت و پس از چندی به نروژ مهاجرت کرد.
آیت الله حکیم صمدی در اروپا نیز به تدریس علوم دینی – همچون اصول فقه، شرح لمعه و مکاسب – پرداخت و از مهم ترین شاگردان وی شیخ «محمد جلول» از فعالان مرکز توحید اسلامی نروژ بود که 10 سال در نزد او تحصیل کرد.
از مهم ترین اقدامات آیت الله حکیم صمدی در نروژ تدوین تقویم مربوط به اوقات شرعی در شهر اسلو پایتخت نروژ بود که تدوین آن چهار سال به طول انجامید.
وی بر وحدت بین مراکز شیعی در نروژ تاکید داشت و مهم ترین مساله را در زمان کنونی وحدت اسلامی می دانست.
آیت الله محمد حکیم صمدی پس از سالها ترویج معارف اهل بیت(ع) در کشورهای مختلف جهان، در نروژ چشم از جهان فرو بست.