برگزیده هامصاحبه و گزارش

آیا داعش و طالبان برای اشغال افغانستان متحد می شوند!

ذبیح الله امانی سخنگوی والی سرپل روز شنبه به رسانه ها گفت که در یک همکاری نادر، جنگجویان داعش و طالبان به قریه میرزاولنگ در ولسوالی صیاد این ولایت حمله کردند و بیش از 50 تن به شمول  زنان و کودکان را به شهادت رساندند.

حمله زمانی اتفاق افتاد که جنگجویان مسلح طی درگیری 48 ساعته با نیروهای امنیتی، قریه نامبرده را به تصرف خود در آوردند. به دنبال آن و گفته های مقامات محلی، جنگجویان شماری از خانواده ها را به اسارت گرفتند و شماری دیگر که عمدتا از مذهب تشیع بودند را به شهادت رساندند.

گفته می شود برخی از قربانیان را سر بریدند.

آقای امانی می گوید که این یک حمله مشترک توسط داعش و طالبان بود. آنها نیروهای جدیدی از دیگر ولایات کشور آوردند و به قریه میرزاولنگ حمله کردند.

وی همچنین می گوید که این جنگجویان تحت فرماندهی یک قوماندان محلی طالبان به نام «شیرمحمد غضنفر» که با داعش نیز بیعت کرده به این منطقه حمله کردند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان اما این همکاری را رد می کند و می گوید که این عملیات به طور مستقل توسط جنگجویان طالبان انجام شد و هیچ گونه همکاری با گروه داعش نداشته اند.

او همچنین قتل عام مردم را انکار می کند.

لازم به ذکر است که رویداد خونین یاد شده آخرین رویداد این چنینی بوده که به گفته مردمان افغانستان برای نابودی کشور صورت می گیرد.

آیا احتمال اتحاد میان گروه داعش و طالبان امکان پذیر است؟

طالبان یک جنبش سیاسی رادیکال است که کنترل افغانستان را در سال 1996 به دست گرفت و  نسخه خاص خود از اسلام را بر مردم افغانستان تحمیل کرد، بطوریکه هرکه با قوانین مخالفت می کرد، شکنجه و یا نهایتا کشته می شد. گرچه حکومت این گروه با تهاجم آمریکا در سال 2001 متوقف شد، اما هنوز بخش هایی از افغانستان تحت نفوذ و یا کنترل این گروه می باشد.

از سویی دیگر گروه داعش کنترل بخش هایی از عراق و سوریه را با کمک برخی متحدین محلی خود دارد.

اما از زمانی که داعش توانست پای خود را در افغانستان باز کند، تقابلی میان این گروه و طالبان بوجود آمد و گزارش هایی از درگیری میان جنگجویان دو گروه در برخی نقاط کشور منتشر گردید.

برای مثال داعش طی یک درگیری که به مدت یک هفته طول کشید توانست کنترل منطقه تورا بورا در ولایت ننگرهار را از شورشیان طالبان بگیرد. گرچه طالبان این ادعا را رد کرد.

«دیوید اتو» تحلیل گر مسایل تروریستی از انگلیس می گوید اگر گفته های مقامات محلی سرپل در افغانستان مبنی بر اتحاد داعش و طالبان ثابت شود، می تواند نشانی از تغییر در فعالیت های شورشیانه در افغانستان باشد؛ جایی که دو گروه می توانند علیه دشمن مشترک خود یعنی دولت افغانستان بجنگند.

اوتو می افزاید: “این همچنین می تواند نشانه ای دیگر نیز داشته باشد، و آن اینست که هر گاه گروه های تروریستی تحت فشار قرار بگیرند مجبور می شوند که با یکدیگر متحد شده تا در برابر دشمن مشترک شان گام بردارند.”

گروه داعش در سوریه و عراق به تدریج در حال شکست است زیرا نیروهای ائتلاف توانسته اند بسیاری از مناطق به شمول شهرهای رقه و موصل را از این گروه باز پس بگیرند؛ مناطقی که زمانی پایگاه های اصلی داعش در خاورمیانه محسوب می شدند.

به گفته ی اتو، “اتحاد داعش و طالبان در سرپل نه تنها مسئله نگران کننده برای دولت افغانستان بلکه برای تمامی کشورهای منطقه و بین الملل می باشد که در راستای مبارزه علیه تروریسم و جنگ در تلاش هستند. این بدان معناست که گروه های تروریستی با توجه به شرایط می توانند به راحتی در شکل های متفاوت دیگری ظاهر شوند.”

این تحلیل گر انگلیسی همچنین می افزاید: “هر چه قدر این گروه های تروریستی با یکدیگر همکاری بیشتری داشته باشند، به همان مقدار مقابله با آنان برای کشورهای منطقه و جامعه جهانی سخت تر خواهد شد، بخصوص زمانی که جامعه جهانی برای مقابله با آنان (گروه های تروریستی متحده شده) با یکدیگر متحد نباشند. اندیشه این موضوع که طالبان و داعش با هم بر سر یک میز بنشینند و برای مقابله با دشمن مشترک شان طرح و برنامه ریزی کنند، یک فاجعه است.”

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا