آلمان: طالبان نباید با معترضین زن مانند دشمن برخورد کند
آلمان در واکنش به دستگیری فعالین حقوق زن از سوی طالبان می گوید نباید با معترضین زن مانند دشمن برخورد شود.
مارکس پوتزل، سفیر آلمان برای افغانستان، شب گذشته در تویتی «ناپدیدساختن یا کشتن» منتقدان را غیرقانونی و ناعادلانه خواند.
پوتزل نوشت جهان با دقت به اقدامات طالبان نگاه میکند.
طالبان طی روزهای اخیر به اختطاف و بازداشت زنان فعال معترض که علیه سیاستهای این گروه اعتراض دارند، اقدام کردهاند. تا کنون دستکم چهار زن معترض و سه خواهر یکی از این چهار زن را بازداشت کردهاند.
این اقدام طالبان واکنشهای گستردهای را در پی داشته است.
سازمان عفو بینالملل در واکنش خود از طالبان خواسته است تا فورا به استفاده از نیروی «غیرقانونی» علیه مردم افغانستان، بهویژه علیه زنان و دخترانی که از حقشان برای تجمع مسالمتآمیز و آزادی بیان استفاده میکنند، پایان دهند.
این سازمان همچنین با تأکید از طالبان خواسته است که محل نگهداری این زنان بازداشتشده را فاش کنند.
رینا امیری، نمایندهی ویژه امریکا برای زنان افغانستان نیز بازداشت زنان معترض افغانستان را «ناعادلانه» خوانده و از طالبان خواسته است که به این روند نقطهی پایان بگذارند. او همچنین خواستار آزادی زنان بازداشتشده، شده است.
این درحالی است که طالبان در طی بیش از پنج ماه گذشته که بر افغانستان مسلط شدهاند، محدودیتهای زیادی در برابر مردم افغانستان، بهویژه زنان وضع کردهاند. این گروه زنان را از کار در بیشتر ادارات دولتی منع کردهاند.
همچنین طالبان در جریان سال تعلیمی ۱۴۰۰ به دختران بالاتر از صنف ششم اجازهی رفتن به مکتب را ندادند و دانشگاههای دولتی نیز بهروی دانشجویان پسر و دختر مسدود ماندند. افزون بر این، طالبان حتا بر رفتوآمد زنان در موترهای شهری محدودیت وضع کردهاند.
با این حال، شماری از زنان فعال افغانستان در کابل و ولایات در جریان پنج ماه گذشته در برابر این عملکردهای طالبان دست به اعتراض زده و با رفتن به خیابانها، فریاد «نان، کار و آزادی» سر دادهاند.