آسوشیتدپرس: افغانستان زیر حاکمیت طالبان امن تر شده است
آسوشیتد پرس در گزارشی آورده است که افغانستان حدود شش ماه پیش شاهد یک تغییر دراماتیک در ساختار قدرت خود بود، اما هم اکنون این کشور امن تر شده و شاهد خشونت های کمتری نسبت به دهه های پیشین است.
به اعتقاد آسوشیتدپرس، با وجود خروج نظامی پر هرج و مرج امریکا در پی سقوط دولت پیشین و اتفاقات مرگباری که طی روزهای نخستین حاکمیت طالبان رخ داد، هم اکنون افغانستان به مکانی امن تر نسبت به چندین دهه خود تبدیل شده و افغان ها احساس امنیت بیشتری دارند.
نشریه تحلیلی «تاون هال» امریکا طی مطلبی در انتقاد به این گزارش می نویسد: «نکته قابل توجه این جاست که آسوشیتدپرس پس از آنکه می گوید افغانستان امن تر شده، در ادامه مطلبش اما می نویسد که منظره حضور نیروهای مسلح طالبان در سرک های افغانستان باعث رعب و وحشت شهروندان و ساکنان افغانستان می شوند. آنها تاکنون چندین بار به تجمع اعتراضی زنان حمله کرده و چندین خبرنگار به شمول خبرنگاران خارجی را بازداشت کرده اند.»
نشریه تحلیلی تاون هال اضافه می کند که «مشخص نیست هدف آسوشیتدپرس از تصویرسازی افغانستانی امن تر تحت حاکمیت طالبان پس از تمامی اتفاقات مرگبار اخیر چیست! آیا این خبرگزاری به دنبال آنست که خروج غیرمسئولانه جو بایدن از افغانستان و به تبع آن سقوط دولت پیشین را کم اهمیت جلوه دهد و یا اینکه تحت تاثیر تبلیغات طالبان قرار گرفته است. چیزی که اما واضح است این است که فرار نسل نخبه افغانستان پس از اتفاقات اخیر آشکارا «سر در برف کردن» می باشد.»
این نشریه به مصاحبه مولوی نورالدین ترابی سرپرست وقت زندان های امارت اسلامی با آسوشیتدپرس پس از سقوط دولت پیشین اشاره کرده که گفته بود در حاکمیت امارت اسلامی مجددا قطع دست دزدان و احکام اعدام باز خواهد گشت.
و پس از آن به رویداد آویزان کردن اجساد چهار تن در شهر هرات اشاره کرده است. در آن رویداد، نیروهای استخبارات امارت اسلامی مدعی شدند که این چهار تن در جریان یک واقعه آدم ربایی با نیروهای آنان درگیری شده و کشته شده اند.
نمایش اجساد این افراد با واکنش های متفاوت مردم و جامعه جهانی مواجه شد که البته شمار مخالفان با نمایش اجساد بالاتر از موافقان بود.
به دنبال آن، کابینه امارت اسلامی طی جلسه ای فیصله کرد که از این پس بدون حکم قضایی نمایش اجساد مجرمین و آویزان کردن آنها ممنوع است.
نشریه تاون هال می افزاید تمامی این رویدادها گواه هر چیزی دیگری به جز مکانی امن تر برای افغانستان می باشد.
این نشریه همچنین به گزارش اخیر سازمان ملل اشاره کرده که در آن از ناپدید شدن و یا قتل بیش از یک صد تن از مقام ها و نیروهای امنیتی نظام پیشین طی شش ماه تحت حاکمیت طالبان سخن گفته شده بود.
گروه های حقوق بشری اما مدعی اند که شمار این افراد بسیار بیشتر از رقم یاد شده در گزارش سازمان ملل است.
تاون هال در پایان مطلب خود این طور نتیجه گیری می کند که تمامی این رویدادها و شماری از رویدادهای مشابه دیگر گواه این است که افغانستان بر خلاف ادعای آسوشیتدپرس به مکانی امن تر و کمتر خشونت بار تبدیل نشده است.