اجتماعیبرگزیده هاِتیتر یک

حادثه های رانندگی سال گذشته جان حدود 1500 تن را گرفت

سید ولی سلطان، معین پالیسی و پلانگذاری وزارت ترانسپورت، امروز یکشنبه در نشست “بزرگداشت از هفته بین المللی مصوونیت جاده” گفت که سال گذشته 1406 تن بر اثر رویدادهای ترافیکی جان باخته و بیش از 4 هزار تن دیگر زخمی شده اند.

به گفته آقای سلطان، افغانستان بین 8 کشور جنوب آسیا جایگاه دوم را بعد از کشور بنگلادیش را دارد.

وی همچنان تصریح کرد که افغانستان در جهان جایگاه 94 را در رویدادهای ترافیکی دارد و نظر به اینکه رانندگان از الکول استفاده نمی کنند، این جایگاه باید بالاتر باشد.

در این نشست سایر سخنرانان نیز بر امنیت بیشتر راه ها و جان مسافران تاکید کرد و خواهان رعایت قوانین از سوی رانندگان و تامین استانداردها از سوی دولت شدند.

در همین حال مسعود عزیزی، معین پالیسی وزارت امور داخله در این نشست، معیاری نبودن سرک‏ها، افزایش وسایط نقلیه، عدم آگاهی رانندگان از قوانین و ناامنی را از مهم ترین دلایل افزایش واقعه های ترافیکی خواند.

آقای عزیزی خاطر نشان کرد که بنا بر آمارهای ریاست ترافیک، سالانه بطور اوسط بیش 1200 تن در اثر حوادث ترافیکی کشته و حدود 2500 تن دیگر زخمی می شوند. همچنان ده ها میلیون خساره به مردم وارد می شود.

او خواستار تجدید نظر در قوانین، دستور العملها و لوایح ترافیکی شد.

این در حالی است که هفته گذشته در اثر یک حادثه ترافیکی در شاهراه کابل – هرات 13 تن کشته و بیش از 75 تن دیگر زخم برداشتند.

حاجی نذیر، نماینده شرکت های مسافربری نیز در این نشست، یاد آور شد که دولت برای شرکت های ترانسپورتی شرایط سخت را وضع می کند، اما هیچ نوع خدمات –ترمینال، پارکینک و ترمیم سرک ها- را برای شرکت های خصوصی فراهم نمی کند.

برخی از رانندگان نبود جاده ها معیاری را علت بروز حوادث می دانند.

اما رئیس خیل، رئیس عمومی حفظ و مراقبت سرک های وزارت فواید عامه می گوید که متاسفانه هم‏اکنون اکثر جاده ها به دلیل حجم ترافیک بیش از حد و موجودیت فساد در ترازوهای تناژ بالا دوباره تخریب شده است.

بر اساس گفته های رئیس خیل؛ شماری از افرادی که در نمایندگی های ترازوهای تناژ بالا فعالیت دارند با اخذ رشوه، موترهای سنگین را اجازه ورود به جاده می دهند که اگر جلو آن گرفته نشود خطر جدی را بار خواهد آورد.

گفتنی است که وزارت ترانسپورت به منظور، تامین بهتر مصوونیت مسافرین در شاهراه ها “طرزالعمل مصوونیت بار و مسافر در ترانسپورت جاده ای اطرافی” را در 28 مورد آماده کرده و به تمام شرکت ها و اتحادیه های مسافربری در مورد عملی کردن آن تاکید کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا