غور از ولایت های کوهستانی و سردسیر در مرکز کشور است. به همین دلیل، باشندگان این ولایت بر این باور بودند که نمی توانند درختان مثمر بکارند. این باور اما اکنون نادرست ثابت شده است و در چند سال گذشته، سه هزار و سه صد جریب زمین، به باغ های بزرگ درختان مثمر و پرحاصل، مبدل شده است.
عبدالظاهر توانا مسئول برنامه ملی باغداری در اداره زراعت و مالداری غور به خبرگزاری رها گفت در سال جاری، یک هزار و هفت صد جریب زمین، به غرس نهال های مثمر و ایجاد باغ در این ولایت اختصاص داده شده است:”قرار است در سال جاری، 750، 520 و 360 باغ به ترتیب در ولسوالی های دولینه، لعل و سرجنگل و شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور، ایجاد شود”.
امیدواری به بهبود وضعیت اقتصادی
رشد باغداری در غور، امیدواری ها مبنی بر ترویج هرچه بیشتر باغذاری در این ولایت را افزایش داده است.گفته شده که ترویج باغداری، باعث بلند رفتن سطح حاصلات زراعتی و رشد اقتصاد باشندگان این ولایت محروم خواهد شد.
نثار احمد اعلم پور، کارشناس باغداری در غور، با تاکید بر این موضوع می گوید که آب و هوای غور از نگاه علم زراعت، برای رشد انواع درختان مناسب است:”در صورتی که دولت از دهقانان حمایت کند، آنان می توانند با پرورش درختان میوه، جمع آوری حاصلات آنها و صادر کردن آن حتی به خارج کشور، نقش مهمی در رشد اقتصاد ملی بازی کنند”.
جایگزینی برای کشت کوکنار
شماری از باغداران در غور نیز با موثر خواندن فعالیت های برنامه ملی باغداری، ابراز امیدواری می کنند که باغداری، جایگزین کشت کوکنار در این ولایت شود. آنان می گویند که سایر دهقانان را نیز تشویق می کنند تا به باغداری بپردازند.
قربان یکی از باغداران می گوید که برنامه ملی باغداری در غور، چنانچه از حمایت دوامدار دولت برخوردار باشد، می تواند از یک سو از کشت کوکنار جلوگیری کند و از سوی دیگر مبنع درآمد دیگری را برای باشندگان فقیر این ولایت فراهم کند.
برنامه ملی باغداری، در بیست و پنج ولایت کشور راه اندازی شده است. در این برنامه، دهقانان با پرداخت پول اندک، در مورد روش های موثر ایجاد باغ و پرورش درختان مثمر، آموزش می بینند.
زمان احمدی- رها