مصاحبه و گزارشورزشی

فدراسیون اسکی بدنبال رشد گردشگری زمستانی در بامیان

تاکنون اما هیچ پیست اسکی در این ولایت ساخته نشده است تا ورزشکاران در آن به تمرین و مسابقه بپردازند. اداره محلی بامیان بتازگی اعلام کرده است که برای ساخت یک پیست اسکی در این ولایت تلاش می کند.

خبرنگار خبرگزاری رها در زون مرکز، گفتگویی را در این مورد با افضل نوری مسئول فدراسیون اسکی افغانستان و اسکی کلپ بابا ایوریست انجام داده و نخست از او پرسیده است که بامیان چقدر برای ساخت پیست اسکی مناسب است؟

چنانچه شما هم در جریان هستید، مسابقات اسکی از شش سال بدینسو در بامیان برگزار می شود که خوشبختانه دستاوردهایی هم داشته که به عنوان نمونه می توان به ترویج و رشد ورزش اسکی در این ولایت اشاره کرد. ما یک ماه قبل با والی بامیان صحبت هایی داشتیم در مورد ساخت یک پیست اسکی که بتواند گردشگران داخلی و خارجی را جذب کند. ساخت پیست اسکی سبب می شود تا از یکسو ما بتوانیم در فصل زمستان، میزبان گردشگران بیشتری باشیم و از سوی دیگر کسانی که می خواهند ورزش اسکی را یاد بگیرند، مکانی برای تمرین در دسترس خواهند داشت. بامیان از هر لحاظ برای ورزش اسکی مناسب است. این ولایت 300 کیلومتر ساحه بی خطر و بدون برفکوچ/بهمن برای اسکی دارد. والی بامیان وعده داده است که بزودی مکانی را برای ساخت پیست اسکی مشخص می کند.

در حال حاضر مکان مشخصی برای تمرین ورزش اسکی در بامیان تعیین نشده است و اعضای تمام اسکی کلپ های فعال در این ولایت، بصورت پراکنده و در مناطق مختلف به تمرین می پردازند. ساخت پیست اسکی چقدر می تواند در زمینه برطرف سازی این مشکل و رشد ورزش اسکی تاثیر بگذارد؟

ورزش اسکی در افغانستان بویژه در بامیان نوپا است. ورزشکاران عزیز برای تمرین به آدرس و مکان مشخصی نیاز دارند که مشکلات اجتماعی و سایر مشکلات در آن وجود نداشته باشد. ما نقاط خاصی را بخصوص در دره فولادی بررسی کردیم و همین طور آمدیم به تپه های گنبدک مرکز بامیان. تپه های این ساحه خاکی هستند و برای ساخت پیست اسکی کاملا آماده اند. از طرف دیگر این ساحه از اراضی دولتی به شمار می رود و به مرکز شهر نیز نزدیک است در عین حالیکه مشکل اجتماعی ندارد. ما این ساحه را برای ساخت پیست اسکی به اداره محلی پیشنهاد کرده ایم. حال دیده شود که اداره محلی چه تصمیمی می گیرد و کدام ساحه را در اختیار ما قرار می دهد. یقینا ساخت پیست اسکی می تواند مشکلات ورزشکاران را از لحاظ نبود مکان مناسب مرفوع کند و نیز باعث جذب گردشگران بیشتر به بامیان گردد.

ساخت پیست اسکی چقدر هزینه برمی دارد؟ شما به عنوان مسئول فدراسیون اسکی افغانستان با کدام نهادهای خارجی در این زمینه صحبت کرده اید و آنها چقدر علاقه مند هستند تا برای ساخت پیست اسکی در بامیان همکاری کنند؟

ما از یک سال بدینسو به دنبال پیدان کردن دونر/کمک کننده برای ساخت پیست اسکی در بامیان بوده ایم. با سفارتخانه های متعدد و نیز بامیان اسکی کلپ که مسئول آن فردی به نام کریستوف از کشور سویس است، صحبت هایی داشتیم. آنها علاقه مند بودند که یک ماشین بالابر ابتدایی به بامیان منتقل شود. مسئولان بامیان اسکی کلپ گفتند که سه بالابر را از یک موسسه سویسی دریافت کرده اند که قرار است به بامیان منتقل شود اما زمان آن تا کنون مشخص نشده است. گمان نمی برم که نهادهای خصوصی داخلی حاضر به سرمایه گذاری در این زمینه شوند. با این وجود هزینه های مورد نیاز برای ساخت پیست اسکی، بستگی به آن دارد که چگونه آن را بسازیم. ساخت پیست اسکی خوب از 300 هزار تا یک میلیون دالر هزینه برمیدارد اما ما درحال حاضر می توانیم با 20 هزار دالر یک پیست ابتدایی را در بامیان ایجاد کنیم تا مسابقات در آن برگزار شود و ورزشکاران نیز بتوانند به راحتی تمرین کنند.

با این حال امکان آن وجود دارد که بامیان تا زمستان آینده صاحب پیست اسکی شود؟

ما تلاش می کنیم با مقام های محلی، نهادهای خارجی، کمیته ملی المپیک و ریاست تربیت بدنی کشور صحبت کنیم و کمک هایی را از آنها دریافت کنیم. می ماند موضوع افتتاح زمین پیست! ما زمانی که زمین را در اختیار داشته باشیم بعد از آن می توانیم دونریابی کنیم.

به عنوان سوال آخر، شماری از موسسات خارجی که پیش از این هزینه های برگزاری مسابقات اسکی در بامیان را می پرداختند، بتازگی کمک های شان را قطع کرده اند. از سوی دیگر علاقه مندی جوانان بامیان به ورزش اسکی با گذشت هر روز افزایش می یابد. با این وجود آینده ورزش اسکی در این ولایت را چگونه می بینید؟

در طول چهارده سال گذشته، اکثر برنامه ها پروژه ای بودند. برنامه های پروژه ای مقطعی هستند و آنگونه که باید، ثمر بخش نیز نیستند. تلاش ما بر این است که ورزش اسکی را بومی بسازیم و با همان امکانات دست داشته، مسابقات را در سالهای آینده نیز برگزار کنیم. نخستین مسابقه ملی اسکی در زمستان گذشته، به مناسبت عضویت بامیان در شبکه شهرهای خلاق جهان برگزار شد. چندی پس از آن ششمین دور مسابقات بین المللی اسکی نیز در بامیان برگزار شد که شماری از نهادهای داخلی و خارجی در برگزاری آن نقش داشتند اما تاکید ما بر این است که ورزش را بومی بسازیم تا بتوانیم با امکانات هرچند کم، برای طولانی مدت آن را داشته باشیم.

بار دیگر تشکر از شما آقای نوری!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا