استادان مخالفت شان را به تقاعد در 65 سالگی اعلام کردند
تظاهر کنندگان تاکید کردند که در فرمان تقنینی رئیس جمهوری در مورد سن تقاعد استادان و سویه تحصیلی آنان باید تجدید نظر صورت گیرد.
رئیس جمهوری فرمانی را صادر کرده است که بر اساس آن قانون تحصیلات عالی نافذ شده است و سن تقاعد استادان را از 75 سالگی به 65 سال کاهش داده است.
همچنین بر اساس این فرمان استادانی که در شش سال ترفیع علمی نکرده اند منفک خواهند شد و افراد دارای سند تحصیلی لیسانس نمی توانند استاد شوند.
اما، استادان معترض این فرمان تقنینی رئیس جمهوری را خلاف مواد ۷۹ و ۵۰ قانون اساسی عنوان کردند.
آنان تاکید کردند که براساس ماده ۷۹ قانون اساسی فرمان تقنینی در شرایط اضطراری و در زمان ضرورت قابل اجراست در حالیکه در محیط آکادمیک هیچ الزامی وجود نداشت.
استادان معترض خاطر نشان کردند که در صورت به اجرا گذاشتن این قانون، هزاران استاد از وظیفه سبک دوش و یا هم به بازنشستگی سوق داده می شوند و دانشگاه های کشور با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد.
استادان معترض میگویند قانون جدید تحصیلات عالی حقوق اساسی جوانان را در نظر نگرفته و اساتید دارای مدرک لیسانس که تواناییهای بالقوه دارند نمیتوانند مصدر خدمت به وطن شوند.
استادان تأکید دارند که بیشتر دانشگاههای کشور ماستر تربیت نمیکند و اساتید دارای مدرک ماستری و دکتری که از کشورهای دیگر میآیند در بسیاری موارد حاضر نیستند در دانشگاه کابل تدریس کنند چه برسد به دانشگاههای ولایات.
این در حالی است که در فرمان تقنینی رئیس جمهور که قانون تحصیلات عالی بر اساس آن نافذ شده است اساتید دارای مدرک لیسانس شش سال وقت دارند خود را به درجه ماستری ارتقاء دهند در غیر آن صورت باید کنار گذاشته شوند.